Biroul Judetean pentru Romi a eliberat 70 de recomandari pentru inscrierea elevilor romi la liceu


Intră acum și în grupul de

Instituția Prefectului județului Suceava prin Biroul Județean Pentru Romi împreună cu Asociația Partida Romilor Pro Europa Filiala Județului Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, sprijină campania „Noi îți dăm recomandarea”.

Potrivit Alinei Stan, consultant pentru problemele romilor, campania a fost demarată de Asociația Partida Romilor Pro Europa București, începând cu data de 1 mai și se va încheia în data de 30 iunie 2013.

Derularea campaniei răspunde măsurilor prevazute în Programul de Guvernare pentru perioada 2012-2020, H.G. 1221/2011 Strategia Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității romilor.

Obiectivele campaniei sunt: identificarea preșcolarilor și consilierea părinților de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la gradiniță, identificarea copiilor de etnie romă cu varsta legală pentru înscrierea acestora in clasa I, eliberarea adeverințelor/recomandărilor de apartenență la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăți, informarea și consilierea elevilor și părinților de etnie romă despre calendarul admiterii în licee și facultăți, cât și despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educației, identificarea copiilor și adulților de etnie romă care au depașit vârsta legală de înscriere în sistemul de învătământ în vederea recuperării școlare a acestora prin intermediul programului educațional “Șansa a doua”.

Alina Stan precizează că Ministerul Educaţiei Naționale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, un număr de 310 locuri la zi, 6 locuri la seral şi 22 locuri la frecvenţă redusă. „Până la această dată, Biroul Judeţean pentru Romi a eliberat un număr de 70 de recomandări. Pe această cale, informăm şi restul elevilor care nu au primit recomandarea că, până pe 30 iunie 2013, se pot prezenta la sediul Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava pentru a beneficia de recomandarea necesară înscrierii în învăţământul liceal sau universitar”, transmite consultantul pentru problemele romilor.


Intră acum și în grupul de