Sucevean arestat pentru jafuri comise in 2001, in Germania


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat, joi, Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui Ioan Bujdei în baza semnalării transmise de Biroul SIRENE naţional în urma emiterii mandatului european de arestare din data de 8 iunie 2007 de Judecătoria locală Duisburg – Germania. Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Suceava, suceveanul este cercetat pentru furt calificat conform prevederilor din Codul penal german.

În semnalarea Schengen se arată că suceveanul este acuzat că, în complicitate cu alte persoane, a intrat în sala de jocuri Gluckstreff din Duisburg – Walsum, în data de 21 octombrie 2001, în jurul orei 21,25.

Unul dintre atacatori ţinea în mână un cuţit, altul a îndreptat un pistol fals către ceafa angajatului sălii de jocuri şi au legat o femeie cu bandă adezivă.

Ei au furat 750 de mărci germane în numerar din casierie şi au luat o poşetă cu 680 de mărci germane de la femeia care fusese deja legată cu bandă adezivă.

În cele din urmă au folosit forţă pentru a deschide maşinile cu jocuri de noroc şi au furat monedele de acolo, aproximativ 12.300 de mărci germane, după care au plecat şi au împărţit banii între ei.

Suceveanul este acuzat că a fost şoferul maşinii pe care au folosit-o atacatorii pentru a fugi de la locul jafului.

De asemenea, în 26 noiembrie 2001 în jurul orei 18, aceleaşi persoane au intrat în filiala Deutsche Post AG din Lauenburger Allee 14 şi au ameninţat martorii prezenţi cu un pistol fals după care au fust 2741,70 de mărci germane în numerar din casierie.

Şi în cazul acestui furt, suceveanul a fost şoferul maşinii pe care au folosit-o aceştia pentru a fugi de la locul jafului.

 Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea preventivă a lui Ioan Bujdei pentru cinci zile, urmând ca în 17 iunie să judece cererea autorităţilor germane de punere în aplicare a mandatului european de arestare.


Intră acum și în grupul de