Lectii de protejare a vietii, sustinute de reprezentantii E.ON, ISU Suceava si SMURD

Reprezentanţii E.ON România, împreună cu inspectorii de prevenire şi paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava i-au învăţat, vineri, 14 iunie, pe elevii de la Şcoala Gimnazială din localitatea Boroaia cum să prevină situaţiile de urgenţă generate de exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi de gaz, cum să reacţioneze, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor într-o astfel de situaţie critică.

Actiuni comune E.ON ISU 1

Potrivit unui comunicat de presă remis de E.ON, pe parcursul întâlnirii, elevilor le-au fost diseminate informaţii privind utilizarea în siguranţă  a instalaţiilor de energie electrică şi gaze naturale prin discuţii interactive, stimulative şi prin vizionarea unor materiale video din cadrul campaniei naţionale de informare şi educare preventivă „R.I.S.C. – „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”.

Totodată specialiştii noştri  au urmărit formarea deprinderilor necesare, care să îi ajute pe elevi  să facă faţă situaţiilor dificile.

Reprezentanţii E.ON România au răsplătit implicarea şi deschiderea manifestată de participanţi, oferind gazdelor truse medicale de prim-ajutor şi detectoare de fum.

Activităţi similare au avut loc miercuri, 12 iunie 2013 la Şcoala Gimnazială Pătrăuţi şi la Şcoala nr. 6 din municipiul Suceava.

Actiuni comune E.ON ISU 2

Campania naţională de informare R.I.S.C. „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale a fost demarată în luna noiembrie a anului trecut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, în scopul prevenirii şi conştientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie, mai precizează sursa citată.