Cea de-a XI-a editie a Conferintei Internationale de Stiinte ale Educatiei a fost deschisa la USV


Intră acum și în grupul de

DSCN1500Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează în perioada 14 – 15 iunie 2013, în parteneriat cu organizaţia nonguvernamentală Learning for Life Society, cea de-a XI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Ştiinţe ale Educaţiei – la Suceava.

Conferinţa, care a fost deschisă oficial vineri, în incinta USV, propune un cadru de comunicare privind experienţele academice în scopul dezvoltării profesionale şi al cooperării interuniversitare din spaţiul educaţional european.

„Activitatea de astăzi, una prestigioasă sunt convinsă, crează o punte şi o legătură mai mult decât necesară între învăţământul preuniversitar şi învăţământul universitar. De prea multe ori spunem că există o prăpastie adâncă între cele două subsisteme din acelaşi sistem educaţional. În realitate nu ar trebui să fie aşa şi mă bucur că astfel de activităţi crează astfel de legături, datorită faptului că împreună îi creăm pe cei care ne vor lua locul mai devreme sau mai târziu”, a declarat adjunctul ISJ Suceava, Gabriela Scutaru, în deschiderea conferinţei.

La rândul său, prof. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc, preşedintele Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al USV, a spus: „Dacă ar fi să ne întoarcem în trecut, Suceava a fost a treia capitală istorică a statului Moldova. Asta se întâmpla cu mult timp în urmă, dar astăzi, Suceava este o capitală europeană a reflecţiei asupra actului acesta magic, a acestei osmoze pe care o presupune educaţia, relaţia aceasta alchimică între maestru şi discipol, între învăţător şi ucenic, între cel ce predă şi cel ce primeşte. Aceasta constituie însă şi esenţa activităţii pe care noi toţi din aceasta sală o desfăşurăm”.

usvÎn ediţia din 2013 a Conferinţei Internaţionale sunt prezentate peste 100 de lucrări ştiinţifice reunite în şase secţiuni care abordează problematici specifice educaţiei din societatea contemporană. Conferinţa propune un cadru lărgit de discuţii şi dezbateri, tema educaţiei aducând împreună, la Suceava, alături de universitari români şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar românesc, specialişti din diferite zone ale lumii (Spania, Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Azerbaidjan, Kirghistan), demonstrând că educaţia este o problematică actuală şi de interes pentru orice popor.

Secţiunile propuse se adresează tuturor practicienilor (institutori, consilieri şcolari, profesori, cercetători, formatori) din învăţământul preuniversitar şi universitar care doresc să contribuie la creşterea calităţii în educaţie.

Această conferinţă reuneşte rezultate ale cercetărilor din ţările UE şi nonUE, oferind oportunitatea iniţierii de noi proiecte în domeniul ştiinţelor educaţiei.


Intră acum și în grupul de