Intră acum și în grupul de
Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfăşurarea primei probe de BAC 2013, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, desfăşurată în intervalul 10-12 iunie 2013, ajungând la concluzia că Suceava se numără printre judeţele care a avut un număr semnificativ de înscrişi, respectiv participanţi, la prima probă orală a examenului.
„Pe lângă Bucureşti (13.776), un număr semnificativ de participanţi s-a înregistrat în judeţele Constanţa (6.129), Bihor (5.678) şi Suceava (5.674)”, arată sursa citată.
Precizăm că la Suceava, din cei 5.674 de elevi înscrişi, 5.504 dintre aceştia s-au prezentat în faţa comisiei pentru a susţine prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, ceea ce înseamnă că 170 dintre absolvenţi au absentat. „La proba A a bacalaureatului nu s-au înregistrat incidente deosebite”, au asigurat reprezentanţii ISJ Suceava.
Conform MEN, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE.
Următoarea probă din această primă sesiune vizează evaluarea competenţelor digitale (proba D) şi se va desfăşura în perioada 17-21 iunie.
Intră acum și în grupul de