Liceenii suceveni isi vor petrece vacanta cu studenti din Canada si Macedonia


Intră acum și în grupul de

traineri growO nouă  ediţie a programului GROW, organizat de către AIESEC Suceava în parteneriat cu Şcoala de Valori, a început la Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava, informează într-un comunicat de presă, directorul instituţiei sucevene.

Potrivit sursei citate, GROW-ul din vară se adresează elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a şi este programat să se desfăşoare în perioada 17 iunie – 31 iulie. Fiecare ediţie GROW este compusă dintr-o experienţă de 6 săptămâni, în care participanţii de liceu din cadrul programului pot participa la un grup de 10 de sesiuni de învăţare (două ore fiecare) şi la alte activităţi educaţionale, în afara curiculei. Deoarece dezvoltarea unor atitudini şi valori, necesită un proces de dezvoltare lent, programul GROW este conceput ca o abordare pe termen lung. Astfel, este format din patru ediţii distincte, fiecare dintre ele adresându-se unui ciclu diferit, în primăvară claselor a IX-a şi a X-a, iar în vară claselor a XI-a şi a XII-a.

În document se mai arată că, pentru programul din vară, AIESEC Suceava găzduieşte două tinere, din Canada şi Macedonia, care vor crea pentru participanţii la proiect un mediu de dezvoltare multicultural şi divers. Pe parcursul sesiunilor, Hristina şi Julia îi vor ajuta pe elevi să îşi dezvolte abilităţile de comunicare, de lucru în echipă şi eficienţa personală prin gestionarea corectă a timpului şi a informaţiilor. Pe lângă acestea adolescenţii vor învăţa prin activităţi practice cum să îşi construiască un CV şi cum să se prezinte la un interviu, cum să îşi prioritizeze activiţăţile şi vor discuta despre viitoarea lor carieră în funcţie de valorile şi abilităţile individuale, vor explora teme precum abilităţi de negociere, leadership, antreprenoriat şi branding personal.

“Timp de şase săptămâni, tinerii suceveni vor avea ocazia să îşi îmbunătăţească nivelul de conversaţie în limba engleză, să afle lucruri noi despre civizilaţia şi cultura canadiană şi macedoniană, dar şi să fie ambasadori ai ţării noastre, să descopere valorile româneşti şi să le promoveze”, transmite Cărăbuş în comunicat.


Intră acum și în grupul de