„Bike for Maria”, concurs caritabil de ciclism la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Bike_For_MariaAsociaţia „Deschide Inima” împreună cu Salvamont Bucovina şi Natura Pro Rarău organizează sâmbătă, 6 iulie 2013, concursul caritabil de ciclism „Bike for Maria”, ale cărui fonduri vor fi destinate unei fetiţe în vârstă de 4 ani diagnosticată cu epilepsie.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va avea loc în oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava şi va fi destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 – 16 ani. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail [email protected], dar şi în ziua concursului, între orele 09.30 si 10.30. Startul se va da la ora 11:00, din parcul Olga Kobylianska, vizavi de Asociaţia Umanitară FAM.

Taxa de înscriere este de 30 lei – sumă ce va fi donată în scop caritabil. Un alt scop al campaniei îl vizează responsabilizarea copiilor faţă de cazurile sociale şi încurajarea acestora pentru voluntariat.

Accesul în competiţie se va face în baza declaraţiei pe propria răspundere semnată de părintele sau tutorele copilului. De asemenea, copiii participanti la categoriile 8-10 ani/11-13 ani pot fi însoţiţi de un părinte/tutore legal pe tot parcursul traseului, prioritari fiind concurenţii.

Traseul parcurs de biciclişti va avea o lungime de 15 km şi va fi împărţit în 3 categorii:

  • Copii 8 – 10 ani – 5 km
  • Copii 11 – 13 ani
  • Copii 14 – 16 ani

În cadrul concursului  copiii vor fi escortaţi de un echipaj de poliţie până la intrarea pe drumul forestier.

Concursul se desfăşoară pe o distanţă de 15 km pe traseul: Gura Humorului – Vărvata – Stanişte. Finish line la baza dealului Albu.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii surpriză, iar participanţii cu diplome şi îngheţată de la Betty Ice.

De asemenea, la finish line va exista un punct colector destinat celor care vor să o ajute pe Maria.

Sponsorii evenimentului sunt: Edelweiss Shop, Atycon, Tipografia Lidana, Betty Ice, Asico Trans, iar partenerii: Primăria Gura Humorului, Salvamont Bucovina, Natura Pro Rarău.

Maria Roxana Creu are doar 4 anişori şi este diagnosticată cu epilepsie şi retard moderat în dezvoltarea psihică şi de limbaj. Nu merge la grădiniţă din cauza crizelor de epilepsie.
Medicamentaţia lunară menită să îi stopeze crizele de epilepsie şi stările de agitaţie, lipseşte uneori din cauza finanţelor precare.

Părinţii Mariei suferă şi ei la rândul lor de disfunctionalitati multiple ale organismului.

Familia Creţu trăieşte de pe o zi pe alta, într-o casă care stă să se dărâme, în satul sucevean Capu Câmpului.

Detalii pe www.deschideinima.ro.

„Nu este de ajuns să investim în lucruri, învestim în generaţiile viitoare. Subiectul acţiunii asociaţiei Deschide Inima este omul. Valorile pe care le promovează sunt relaţiile umane, comunicarea şi responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre şi a celor din jur. Nu mai rămâne decât un singur lucru: Învaţă să trăieşti!

Scopul asociaţiei este de a promova în formele cele mai potrivite şi mai eficiente, principiile morale de muncă şi viaţă şi de a naşte noi valori spirituale”, arată reprezentanţii Asociaţiei „Deschide Inima”.

În 2012 Asociaţia Deschide Inima a încheiat un parteneriat cu Fundaţia ProPrietenia Arad şi Friendship Fundation UK, ce are ca scop  promovarea acţiunilor de prevenire a traficului de persoane.


Intră acum și în grupul de