Doi candidati suceveni eliminati de la prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2013, la Suceava


Intră acum și în grupul de

elevi bacDoi candidaţi suceveni au fost eliminaţi luni, 1 iulie 2013, de la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2013, cea la Limba şi Literatura Română, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Potrivit acesteia, cei doi absolvenţi au fost găsiţi având asupra lor telefoane mobile.

Hacman a mai spus că un elev de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, care fost şcolarizat în învăţământul de masă la domiciliu, a susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română acasă, în prezenţa unei comisii. Totodată, zece absolvenţi ai Liceului Tehnologic Special din localitatea Bivolărie, cu deficienţe de auz, au susţinut examenul în prezenţa unui interpret al limbajului mimico-gestual.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a mai precizat că alţi doi candidaţi susţin în cursul după-amiezii de luni proba scrisă la Limba şi Literatura Română cu subiectul de rezervă întrucât au întârziat la examen din motive obiective.

Aceasta a precizat că din cei 5.925 de candidaţi încrişi să susţină proba scrisă la Limba şi Literatura Română, doar 5.618 candidaţi au fost prezenţi, respectiv 307 absenţi, doi fiind eliminaţi din examen.

În judeţul Suceava, sunt 20 de centre de examen şi cinci centre de evaluare pentru tezele de la probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat.

Bacalaureat 2013 continuă cu proba scrisă la la limba maternă şi în 3 iulie, cu proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializarii la BAC se va susține în data de 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate în 8 iulie. Tot în aceeaşi zi, pâna la ora 16.00, absolvenții nemulțumiți de notare vor putea depune contestaţii. Afişarea rezultatelor finale se va face în data de 12 iulie.


Intră acum și în grupul de