Tanar din Slatina, ranit de o alica trasa de un vanator. Vezi cum s-a intamplat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din comuna suceveană Slatina a ajuns la spital după ce a fost a fost rănit de o alică, trasă de un vânător.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava (IPJ), în timpul unei şedinţe de vânătoare autorizată de o asociaţie din Gura Humorului, pentru combaterea dăunătorilor, vulpi, câini şi pisici hoinare, trei vânători din municipiul Suceava, oraşul Gura Humorului şi comuna Hîrtop, au tras şapte focuri de armă în direcţia unui grup de aproximativ 12 câini, patru fiind împuşcaţi. Câinii fugăreau o femelă mistreţ cu pui, doi dintre pui fiind găsiţi morţi.

Aflat în zonă, tânărul, care are o stână amplasată pe izlazul satului sucevean Slatina, a spus că o alică l-a rânit în zona pieptului şi a primit îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Falticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „plagă contuză semitorace stâng, prin împuşcătură cu alică”.

Ciobanul a mai spus că grupul de câini împuşcaţi erau destinaţi pazei stânei organizate în apropierea fondului de vânătoare.

Vânătorii au precizat însă că respectivii câini nu avea jujeu şi se aflau în zona împădurită a fondului de vânătoare.

 Armele vânătorilor au fost ridicate de poliţişti care fac cercetări pentru uz de armă letală fără drept, distrugere şi vătămare corporală din culpă, precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de