Marele Premiu al Concursului national de interpretare instrumentala „Timotei Popovici” de la Sibiu a fost castigat de un elev sucevean


Intră acum și în grupul de

Ciprian ReutMarele premiu al Concursului naţional de interpretare instrumentală pentru vioară şi corzi grave „Timotei Popovici”, ediţia a XI-a, desfăşurat în perioada 28-29 iunie 2013, la Sibiu, a fost câştigat de suceveanul Ciprian Reuţ.

Proaspăt absolvent al clasei a X-a, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Ciprian Reuţ se pregăteşte la clasa prof. Cristina Ungureanu, iar în concurs, l-a avut ca prof. corepetitor pe prof. Johannes Onesciuc.

În competiţia pentru câştigarea marelui premiu, implicit a trofeului, au intrat în jur de 70 de elevi proveniţi de la şcoli cu profil artistic, din oraşele: Bucureşti, Piteşti, Vâlcea, Gheorghieni, Harghita, Suceava ş.a.

„Ziua de joi a fost destinată exclusiv desfăşurării concursului, pe secţiuni (chitară, violoncel, violă, harpă, vioară), iar vineri a avut loc festivitatea de decernare a premiilor şi Gala Laureaţilor. Juriul a ales în final doar 7 elevi care au reuşit să obţină punctajul maxim (100 puncte), printre care se număra şi elevul nostru. Cea mai mare bucurie a fost atunci cânj juriul a desemnat câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului în persoana lui Ciprian Reuţ, care a interpretat la vioară”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Johannes Onesciuc.

Potrivit sursei citate, juriul a fost alcătuit din 20 de persoane, profesori care fac muzică cultă, membri ai Filarmonicii, veniţi din diferite oraşe ale ţării – Piteşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Bistriţa.

Evaluarea candidaţilor a urmărit o serie de criterii generale, precum: fidelitatea respectării textului,  realizarea tehnică, realizarea artistică şi personalitatea interpretului.

Reut si OnesciucConcursul organzat de Liceul de Artă din Sibiu a vizat stimularea pregătirii de specialitate a elevilor şi aprofundarea lucrărilor din creaţia muzicală instrumentală, universală şi românească.


Intră acum și în grupul de