Vezi aici cum au fost solutionate contestatiile depuse dupa Evaluarea Nationala de la Suceava!


Intră acum și în grupul de

examen-titularizare-timisoara-QO359997EACele 290 de contestaţii depuse de absolvenţii claselor a VIII-a în urma susţinerii Evaluării Naţionale 2013 au fost soluţionate, peste jumătate din notele contestate rămânând nemodificate, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Potrivit ei, din cele 207 contestaţii depuse la Limba şi Literatura Română, 96 de note au rămas nemodificate, iar 111 au fost modificate. „Din cele 111 note, 88 au fost modificate prin creştere, iar 23 prin scădere”, a arătat Hacman.

Aceasta a mai arătat că din totalul celor 83 de contestaţii depuse la Matematică, 64 de note au rămas nemodificate, iar 19 au fost modificate (16 prin creştere, iar 3 prin scădere).

Reamintim că promovabilitatea la Evaluarea Natională 2013 pentru judeţul Suceava a fost de 84,45%.

În data de 3 iulie, urmează a fi afişate rezultatele finale.

După examenele naţionale, elevii vor da admiterea la liceu. Potrivit calendarului ADMITERII LA LICEU 2013, postat pe edu.ro, elevii vor fi admişi pe baza rezultatelor obţinute la evaluarea naţională, prin repartizare computerizată.

În perioada 5-9 iulie, elevii împreună cu părinţii lor vor completa în fişele de înscriere toate opţiunile pentru liceul la care vor să înveţe. În perioada 6-10 iulie, părinţii şi candidaţii vor verifica fişele de înscriere care au fost procesate în calculator.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc în data de 16 iulie 2013.

După ce au fost repartizaţi, elevii trebuie să depună la liceele unde au fost admişi dosarele de înscriere, în perioada 17 iulie – 26 iulie.

Cei care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu se vor putea înscrie în a doua  etapă de ADMITERE la LICEU 2013, în 17 iulie. Ei vor fi repartizaţi la liceu în 25 iulie, pe locurile rămase neocupate.


Intră acum și în grupul de