Presedintele CJ vrea ca din ianurie sa inceapa procedura de selectie pentru operatorul depozitelor de deseuri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că lucrările la cele două depozite ecologice de deşeuri din judeţ se desfăşoară în continuare şi că există unele întârzieri la celula de la Moara, dar care nu pun proiectul în pericol.

El a arătat că la şantierul gropii ecologice care se construieşte în zona localităţii Moara sunt întârzieri la lucrările la staţia de tratare a levigatului care însă nu pun în pericol proiectul şi a cerut cerut să ia în calcul lucrul în două schimburi, mai ales pentru că „termenul este strâns”, cerând totodată ca în perioada noiembrie-decembrie să fie elaborat manualul de operare pentru staţia de la Moara.

Nechifor a anunţat că doreşte ca în ianuarie 2014 să înceapă procedurile pentru selectarea operatorului celor două depozite ecologice pentru ca acesta să fie stabilit până la finalizarea lucrărilor.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că la depozitul de deşeuri de la Pojorâta, unde s-au sistat lucrările din cauza unui depozit de muniţie rămasă din război şi care a fost depistat la amenajarea organizării de şantier, s-au încheiat lucrările de asanare.

Nechifor a arătat că la această groapă ecologică nu vor fi întârzieri în ceea ce priveşte execuţia.

El a spus că vor începe săpăturile, iar în perioada următoare vor fi efectuate şi barierele ecologice.

 


Intră acum și în grupul de