Zeci de disponibilizati ai Termica SA au protestat doua ore in fata Primariei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Zeci de foşti angajaţi ai Termica SA au organizat, joi, timp de două ore, un protest în faţa Primăriei municipiului Suceava cerând urgentarea adoptării unei Hotărâri de Guvern prin care să li se asigure drepturile prevăzute de legislaţie în cazul disponibilizărilor colective.

ovidiu doroftei

Disponibilizaţii vor continua protestul şi vineri, tot în faţa Primăriei, conform cu autorizaţia de miting emisă.

Reprezentanţi ai disponibilizaţilor au avut o discuţie cu viceprimarul Ovidiu Doroftei, care le-a explicat că autorităţile locale au făcut demersurile necesare în vederea aprobării respectivei Hotărâri de Guvern prin care să li se completeze veniturile ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei pe lună conform cu legislaţia în vigoare.

El a arătat că proiectul de HG a fost avizat de majoritatea ministerelor implicate şi că se află la avizare la Ministerul Finanţelor.

Reprezentanţii disponibilizaţilor au arătat că doresc ca respectiva HG să fie adoptată de Guvern în prima şedinţă.

Ei au făcut un apel şi parlamentarilor de Suceava care să-i sprijine în acest sens.

În ceea ce priveşte plăţile compensatorii pe care societatea Termica SA trebuie să le achite, viceprimarul Ovidiu Doroftei a spus că Primăria şi-a achitat obligaţiile faţă de societatea de termoficare.

El a explicat că acum, după intrarea Termica în insolvenţă, discuţiile pe acest subiect trebuie să aibă loc între sindicate şi administratorul judiciar.

 


Intră acum și în grupul de