Doi barbati din Dolhasca s-au batut cu furca si coasa si s-au ranit reciproc

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Dolhasca este cercetat pentru tentativă de omor calificat după ce a lovit un alt bărbat din localitate cu o coasă, provocându-i o rană gravă ce a necesitat intervenţia chirugicală, el la rândul său fiind rănit după ce a fost lovit de celalalt bărbat cu o furcă.

IPJ Suceava a precizat că din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că între Petru B. 32 ani și Dumitru S. de 39 ani, din oraşul Dolhasca a avut loc un conflict spontan pe pășunea din fața locuinței celui din urmă. Conflictul a degenerat în acte de violență împrejurare în care, S.Dumitru l-a lovit cu coasa pe B.Petru provocându-i plaga tăiată la nivelul toracelui.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că pe o fâneață din cătunul ,,Vămeni’’ din orașul Dolhasca, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri de moment, cei doi s-au lovit reciproc, provocându-și leziuni.

Petru B. a fost examinat din punct de vedere medico-legal, medicul legist concluzionând preliminar că ,,prezintă plagă tăiată penetrantă hemitorace stâng posterior cu leziune a pulmonului și hemotorax consecutiv operat chirurgical; leziunea a putut fi produsă prin lovire cu un corp tăietor (posibil coasă) și necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicații – intervenția operatorie a fost necesară și obligatorie pentru salvarea  vieții victimei, care a fost pusă în primejdie”.

Dumitru S. a fost examinat medico-legal, medicul concluzionând preliminar că ,,prezintă două echimoze cu excoriații pe umărul și hemitoracele stâng anterior ce au putut fi produse prin lovire unică cu o furcă, pot necesita  5 – 6 zile de îngrijiri medicale și nu au fost de natură a pune în primejdie viața acestuia”.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava față de Dumitru S. pentru tentativă la infracțiunea de omor calificat.coasa1