Reprezentantii unei campanii nationale inedite au stationat in centrul municipiului Suceava. Afla aici cu ce scop!


Intră acum și în grupul de

Caravana CASPERAsociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC a organizat marți, 16 iulie 2013, în zona pietonală a Casei de Cultură Suceava, întâlnirea cu caravana CASPER din cadrul campaniei naționale ”Dărâmăm ziduri pentru a construi punți”.

Derulată în cadrul proiectului “Servicii sociale integrate și formare vocațională pentru persoane cu dizabilități”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, campania dorește să atragă atenția asupra abilităților pe care le au persoanele cu dizabilități și urmărește schimbarea mentalității opiniei publice referitoare la acest aspect.

Caravana a pornit din Baia Mare în data de 1 iulie 2013 și a ajuns la Suceava în 16 iulie 2013, urmând ca pe parcursul lunii iulie 2013 să străbată în total 19 orașe reședință de județ: Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Zalău, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Bistrița, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Focșani, Galați și Brăila.

Florin GeorgescuElementul central al campaniei l-a constituit manifestul pe bicicletă susținut de cunoscutul Florin Georgescu, ciclistul nevăzător, care și-a propus să parcurgă distanțele între orașele sus-amintite pe o bicicletă tandem (cu două locuri), împreună cu Alexandru Răcănel, la fel cum au parcurs distanța Arad-Londra în 2012.

“Așa cum spune și sloganul campaniei, dorim să dărâmăm ziduri, pentru a construi punți, acele ziduri care ne despart într-un mod arbitrar și artificial în diferite categorii sociale. Mesajul meu personal este acela de a milita pentru sport în general, pentru mișcare în aer liber, însă, în particular și pentru paraciclism, care este extrem de slab reprezentat în țară. Sperăm ca în această zonă a țării să facem un traseu la fel de plăcut și sunt convins că vom întâlni niște oameni foarte frumoși”, a declarat Florin Georgescu, bucureștean în vârstă de 38 de ani.

Acesta a dezvăluit că în timpul liber îi place să practice sporturile de ocazie – kaiac- canoe, paraseling, alpinism, atletism.

În paralel, o a doua caravană cu bicicliști în tandem a pornit de la Asociația Phoenix-Speranța din Mediaș, județul Sibiu, în data de 2 iulie 2013, pentru a străbate celalaltă jumătate de țară: Mediaș, Sibiu, Deva, Timișoara, Reșița, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Alexandria, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Sfântu Gheorghe, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Slobozia. În cadrul campaniei caravana va mai parcurge si orașele: București, Voluntari, Giurgiu, Călărași.

La evenimentul de la Suceava au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Suceava, AJOFM Suceava, DGASPC Suceava, SPAS și ONG-uri.


Intră acum și în grupul de