Protest cu vuvuzele in fata Prefecturii Suceava


Intră acum și în grupul de

Disponibilizaţii de la Termica SA Suceava au protestat, marţi, în faţa Prefecturii Suceava cu vuvuzele şi fluiere cerând Guvernului să adopte Hotărârea prin care vor primi plăţi compensatorii de completare a ajutorului de şomaj.

Protestatarii au venit cu pancarte cu texte de tipul „OUG 36/2013 pentru disponibilizaţii de la Termica, Nu promisiuni” „Toate promisiunile se dau la televizor” sau „Ne-aţi disponibilizat fără protecţie socială”.

Disponibilizaţii vor protesta miercuri, joi şi vineri în faţa Palatului Administrativ, deja fiind demarcată de autorităţi zona unde vor fi organizate mitingurile.protest Termica

Foştii angajaţi ai Termica SA cer urgentarea adoptării unei Hotărâri de Guvern prin care să li se asigure drepturile prevăzute de legislaţie în cazul disponibilizărilor colective.

Ei au protestat şi săptămâna trecută în faţa Primăriei Suceava, iar viceprimarul Ovidiu Doroftei le-a explicat că autorităţile locale au făcut demersurile necesare în vederea aprobării respectivei Hotărâri de Guvern prin care să li se completeze veniturile ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei pe lună conform cu legislaţia în vigoare.

El a arătat că proiectul de HG a fost avizat de majoritatea ministerelor implicate şi că se află la avizare la Ministerul Finanţelor.


Intră acum și în grupul de