Pelerinii catolici se vor deplasa cu bicicletele spre Cacica, de Sarbatoarea “Adormirii Maicii Domnului”


Intră acum și în grupul de

pelerinaj pe biciclete la CacicaPentru al treilea an consecutiv, sute de pelerini catolici vor folosi ca mijloc de transport bicicletele pentru a se deplasa la mijlocul lunii august spre Cacica, acolo unde vor lua parte la sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului”, se arată pe site-ul sanctuarcacica.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, plecarea se va face din Roman, în dimineaţa zilei de marți, 13 august 2013, urmând ca sosirea la Cacica să aibă loc miercuri, 14 august 2013, în jurul orei 11.30.

Pelerinajul bicicliştilor se va desfăşura după următorul program:

Marți, 13 august 2013: 08.30 – Sosirea participanţilor la Roman; ora 09.00 – Deschiderea pelerinajului – moment de rugăciune ce va marca începutul pelerinajului cu binecuvântarea acordată din partea episcopului de Iaşi; ora 09.30 – Plecarea în pelerinaj, pe bicicletă, spre Cacica.

Miercuri, 14 august 2013: Pelerinii vor merge de la Fălticeni până la Cornu Luncii, de la Cornu Luncii la Păltinoasa şi de la Păltinoasa la Cacica, urmând ca la sosirea care va avea loc în faţa bisericii din Cacica, să primească salutul de bun venit şi binecuvântarea din partea episcopului de Iaşi.

Conform publicaţiei sanctuarcacica.ro pentru a participa la pelerinajul pe două roţi, credincioşii trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani, să nu sufere de boli cornice şi să contribuie cu suma de 15 lei.

Ca în fiecare an, de Sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la Cacica sunt aşteptaţi mii de pelerini, alături de sute de credincioşi care vor alege pelerinajul pe două roţi, a cărei premieră s-a înregistrat în anul 2011.

Reamintim că la pelerinajul din 2010 de la Cacica, cu ocazia împlinirii a zece ani de când sanctuarul din localitatea cu acelaşi nume a fost ridicat la rangul de Basillica Minor, de Papa Ioan Paul al-II-lea, a fost dezvelită statuia fostului suveran pontif amplasată într-o piaţetă amenajată în faţa Bisericii din Cacica. Statuia din bronz, de 2,2 metri înăţime a fost dezvelită la acel moment în prezenţa eurodeputatului polonez Bogdan Marcinkiewicz şi a preşedintelui regiunii Rybnic, Wieslaw Janiszewski, a deputatului Henryk Siedlaczek, precum şi a primatului emerit al Poloniei, Henryk Jozef Muszynski. După ceremonial, statuia fostului suveran pontif a fost donată de locuitorii districtului polonez Rybnic.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe sanctuarcacica.ro


Intră acum și în grupul de