AJOFM Suceava a inceput emiterea Cardului Profesional European destinat persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca!


Intră acum și în grupul de

cardul profesional-001Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava anunță prin intermediul unui comunicat de presă că a început procedura de emitere a Cardului Profesional European.

Potrivit sursei citate, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și persoanele care se află deja înregistrate în evidențele instituției, pot să devină posesorii acestui card adresându-se personalului AJOFM Suceava.

Emiterea acestor carduri va avea loc în cadrul  proiectului „Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă”, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare prin introducerea unui sistem informatic de mediere modern, ce gestionează generarea cardurilor pentru persoanele care caută un loc de muncă, locurile de muncă oferite de angajatori, acţiunile de mediere iniţiate de persoana deţinătoare a cardului, accesul la informaţii printr-un mecanism de autentificare ce are la bază cardul profesional european.

“Beneficiarul acestui proiect este Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă. Proiectul are ca obiectiv general creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite persoanelor interesate de un loc de muncă şi angajatorilor care doresc să recruteze personal, precum şi altor instituţii publice cu care agenţiile de ocupare interacţionează”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de