Vezi daca PSD Suceava va avea candidat pe loc eligibil la europarlamentare (VIDEO)

PSD îşi doreşte o campanie electorală pentru alegerile europarlamentare corectă, fără atacuri, în care să se explice electoratului că au fost luate măsurile corecte. Declaraţia a fost făcută joi de preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care a ţinut să sublinieze, într-o conferinţă de presă: „Cel puţin noi, din PSD, vrem o competiţie corectă, făra a ataca, înjura sau a face tot felul de intrări în tranşee sau să băgam cherosen. Mergem pe o politică diferită, constructivă, prin care să convingem oamenii că am luat deciziile corecte”.

Întrebat dacă există riscul ca PNL şi PSD „să-şi scoată ochii” în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, în condiţiile în care cele două formaţiuni candidează separat, Nechifor şi-a exprimat încrederea că o asemenea situaţie nu va exista. „Sper să nu ne scoatem ochii. Altfel, ce câştigăm? Doar să rămânem cu ochii scoşi”, a spus liderul PSD Suceava, evitând să spună dacă PSD Suceava va avea un candidat pe lista partidului pentru Parlamentul European pe un loc eligibil.

Nechifor a fost europarlamentar ales în urma primelor alegeri pentru PE organizate în România în anul 2007, fiind primul sucevean în Parlamentul European. El s-a clasat atunci pe un loc eligibil pe lista PSD după ce a câştigat concursul organizat în TSD pentru ocuparea locului tinerilor social-democraţi de pe lista pentru PE. Nechifor a fost ales în anul 2008 deputat de Fălticeni, iar în vara anului 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.