Sucevenii ies in strada pentru Rosia Montana!


Intră acum și în grupul de

salvati rosia montanaSuceava se află pe lista oraşelor care se alătură protestului împotriva legii distrugerii Roşiei Montane. Invitaţia a fost făcută pe site-ul de socializare Facebook, unde peste 400 de suceveni şi-au anunţat deja prezenţa la protestul care va avea loc duminică, la ora 17.00, în faţa Palatului Administrativ din municipiu.

În mesajul postat pe pagina de socializare se arată:

E oficial! Guvernul trimite Romania la executie prin cianurare. S-a decis inceperea proiectului minier de la Rosia Montana.
http://www.mediafax.ro/social/guvernul-a-aprobat-legea-care-permite-exploatarea-la-rosia-montana-si-o-trimite-parlamentului-11275548

Cetatenii isi rezerva dreptul de a se apara in fata abuzurilor de orice fel. In fata Prefecturii incepand cu ora 17.00.
HAIDETI sa spargem blocajul mediatic si sa aducem cat mai multi oameni in strada. Fiecare share / invite contează.

8 septembrie 2013 este Zi de lupta impotriva cianurii, fracturarii, coruptiei, minciunii.”

Premierul Victor Ponta a declarat joi că Guvernul a ţinut cont de observaţiile negative ale Ministerului Justiţiei la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană, scrie Gandul.info. Cu toate acestea, multe dintre acestea nu au fost transpuse în proiectul de lege final. Mai mult, proiectul a fost trimis spre aprobare în Parlament, în ciuda principalului avertisment al Ministerului Justiţiei, că acest lucru ar putea fi declarat neconstituţional, pentru că un contract de stat nu poate fi aprobat de Parlament, fiind o înţelegere de drept privat asumată de Guvern.

“(Avizul Ministerului Justiţiei) Este un document de lucru care a fost luat în considerare la întocmirea proiectului de lege. Toate observaţiile au fost luate în calcul”, a declarat premierul Victor Ponta. El a mai spus că avizele finale ale Ministerului Justiţiei şi Ministerului Economiei au fost pozitive şi că “treaba Parlamentului este să analizeze toate punctele de vedere”, arată Gandul.info.


Intră acum și în grupul de