Acasă Social Arendasii din judet au sansa sa plateasca impozite mai mici in 2013

Arendasii din judet au sansa sa plateasca impozite mai mici in 2013


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judeţean Suceava, Catalin Nechifor a anuntat ca are in vedere reducerea valoarii de impozitare pentru producţia de grâu pentru persoanele care au teren în arendă, de la 0,9 lei/kg la 0,6 lei/kg.

Motivul invocat de presedintele CJ este acela ca recoltatorii reclama faptul ca productia de grau a fost foarte mare anul acesta si ca pretul graului este cu mult mai mic decat se preconizase in 2012.



Catalin Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că, printr-o hotărâre, CJ Suceava a stabilit nivelul de preţuri care reglementează plata în natură a arendaşilor către proprietarii terenului agricol şi că acesta este de 0,9 lei/kg.

El a arătat însă că, în acest an, producţia a fost peste aşteptări, iar preţul la produs este mai mic, de 0,6 lei/kg.

Nechifor a spus că diferenţa între preţul actual de vânzare şi cel estimat prin hotărârea CJ este de 50 % şi că a decis reaşezarea preţului reglementat, ceea ce va determina şi diminuarea impozitului datorat statului.

„Valoarea de impozitare scade la 0,6 lei/kg de la 0,9 lei/kg”, a explicat preşedintele CJ Suceava care a menţionat că un stat social are obligaţia să regleze valoarea impozitării în funcţie de condiţiile de piaţă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version