Autoritatile judetului cu ochii larg deschisi pe statia de epurare de la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a avertizat joi pe constructorii care lucreaza la proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă-canal şi construirea unei noi staţii de epurare în Fălticeni că dacă nu se finalizează la data limită, contractul e reziliat automat.

Catalin Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că a discutat cu primarul şi reprezentanţii firmelor implicate în realizarea acestui proiect cu finanţare europeană privind întârzierea lucrărilor, firmele respective arătând că au existat probleme în livrarea componentelor, insă acestea au promis că vor recupera întârzierile şi că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor conform graficului de lucrări.

„Ceea ce îşi asumă pe grafic de lucrări trebuie să se întâmple. Suntem pe final de exerciţiu financiar european şi nu avem voie să avem nici o zi de întârziere şi nici contracte adiţionale”, a nai spus preşedintele CJ Suceava.

Falticeni

El a avertizat că dacă lucrările nu se încheie la data stabilită, contractul se reziliază automat, iar continuarea lucrărilor trebuie să fie finanţată de autorităţile locale.

Proiectul din Fălticeni prevede realizarea unei noi staţii de epurare în valoare de 37,5 milioane de lei şi extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în valoare de 23,6 milioane de lei.

Acest proiect face parte dintr-un proiect judeţean de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canal din judeţul Suceava finanţat prin POS Mediu cu aproximativ 120 de milioane de euro.

Municipiul Fălticeni mai beneficiază de un alt contract „Reabilitarea frontului de captare de puțuri Baia 1 și 2” având valoarea contractuală de 2.546.484 lei.

La întâlnire a fost prezent si primarul de Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, proiectanţii şi constructorii angrenaţi în proiectele care vizează, dar şi senatorul Ovidiu Donţu, vicepreşendintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, directorul general ACET Suceava, Ştefan Groza, reprezentanţi ai proiectantului EPTISA şi ai antreprenorilor – SC VEOLIA WATER SOLUTIONS & TECHNOLOGIES  ROMANIA  SRL, pentru staţia de epurare şi SC 3T CONSTRUCT SRL, pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

Proiectantul a estimat progresul actual al lucrărilor la 7 %, cu o mică întârziere faţă de graficul stabilit, întârziere ce poate fi recuperată în următoarea perioadă, asta şi în funcţie de condiţiile meteorologice şi apropierea de sfârşitul anului.

Ştefan Groza, directorul general al ACET Suceava, a menţionat bunele relaţii de colaborare dintre operatorul judeţean şi administraţia locală de la Fălticeni, un exemplu de bună practică. Acesta a făcut apel la responsabilizare în respectarea graficelor de lucrări pentru ca disconfortul pentru populaţie să fie cât mai mic şi la calitatea lucrărilor.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a cerut antreprenorilor să comunice cu autorităţile atunci când există dificultăţi care trebuie rezolvate, dar mai ales să respecte graficele de lucrări.

„Cei care lucrează în construcţii se plâng că nu sunt bani, că decontările sunt întârziate, că s-au acumulat arierate. În situaţia de faţă bani sunt, nu avem o problemă de finanţare. Ne interesează ca la Fălticeni să fie realizat un proiect de calitate care să ţină ani buni de acum înainte”, a declarat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de