Nechifor saluta sansa Bucovinei de a se ”reintregi” istoric


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat, joi, in cadrul unei conferinte de presă, decizia Guvernului Ucrainei de a aproba proiectului acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Cătălin Nechifor a reamintit că judeţul Suceava este partener cu două regiuni din Ucraina, că în Suceava trăiesc mulţi etnici ucraineni, iar în regiunea Cernăuţi sunt mulţi români şi a salutat decizia Guvernului Ucrainei de a aproba proiectul acordului de asociere cu UE.

„Ucraina arată categoric drumul său european şi că îşi doreşte să fie parte a Uniunii Europene. Aştept ca la Vilnius acordul să fie ratificat de UE şi să înceapă calendarul de aderare”, a mai spus Nechifor.

El a precizat că judeţul Suceava, aflat la frontiera cu Ucraina, va continua să întărească relaţiile cu regiunile ucrainene partenere, să le furnizăm experienţa noastră.

„E o veste importantă pentru Bucovina pentru că vom reîntregi un spaţiu istoric străvechi în aceeaşi structură, cea a Uniunii Europene”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Guvernul Ucrainei a aprobat, miercuri, proiectul acordului de asociere cu Uniunea Europeană, în pofida presiunilor exercitate de Rusia, care se opune apropierii fostei republici sovietice de Blocul comunitar.

Ucraina speră să semneze acordul cu UE în noiembrie, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic, programat la Vilnius.


Intră acum și în grupul de