Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” din Falticeni au ecologizat zonele de la periferia orasului


Intră acum și în grupul de

A devenit un obicei pentru  elevii Colegiului ,,Vasile Lovinescu’’ din Fălticeni care în ultimii ani s-au adunat ad-hoc pentru a ajuta la curăţirea mediului înconjurător,  spatiul vizat fiind periferiile municiului Fălticeni.

Ziua de 27 septembrie 2013 a fost inclusă în programul naţional Let’s do it Romania, acţiune ce a adunat un grup de elevi mărinimoşi ai colegiului, sensibilizaţi de problemele de mediu. Activitatea a fost coordonată de doamana profesor Luminiţa Matei şi a avut sprijinul Consiliului Local Fălticeni.

Printre elevii participanţi se remarcă membrii patrulei eco ECO DESIRE, coordonaţi de doamana profesor Budeanu Gabriela şi care în anul şcolar 2012/2013 s-au implicat în diferite acţiuni eco reuşind să se evidentieze prin numeroase distincţii la nivel naţional şi internaţional, această activitate de ecologizare fiind prima actiune pentru anul şcolar 2013/2014. Alături de elevi s-au aflat profesorii Spânu Mariana, Neculăiasa Crina, Creţu Monica iar dintre elevi se pot aminti cei de la clasele a XI-a protectia mediului, a IX-a resurse A, a X-a servicii C. Toţi elevii împreună cu profesorii au dovedit încă odată calitatea de voluntar şi au oferit un exemplu de bună practică pentru locuitorii municipiului Fălticeni. Zonele avute în atenţie au fost Orişeni-Băncuţa, Poarta Rădăşeni, Buciumeni.

Sperăm ca această activitate să nu rămână fără rezultate viitoare şi că actiunile ce se vor derula vor aduna tot ai mulţi voluntari ecologişti.

Prof.  Gabriela Budeanu


Intră acum și în grupul de