Alegeri in Consiliile Scolare ale Elevilor din unitatile de invatamant din tara

AlegeriElevii care doresc să devină lideri, să reprezinte interesele colegilor lor și să facă voluntariat în cea mai reprezentativă structură asociativă a elevilor din România, Consiliul Elevilor, au ocazia să candideze până în data de 14 octombrie 2013, la funcţiile vacante de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar executiv din cadrul Consiliilor Şcolare ale Elevilor, anunță Consiliul Național al Elevilor.

Potrivit sursei citate, în fiecare an, Consiliul Național al Elevilor dă startul alegerilor în Consiliile Şcolar ale Elevilor din unitățile de învățământ din țară, iar în acest an data de deschidere a perioadei de candidatură a fost 23 septembrie 2013. Alegerile în Consiliul Şcolar al Elevilor reprezintă, în primul rând, posibilitatea elevilor de a se implica activ într-un proces electoral şi a învăţa ce înseamnă puterea votului democratic. De asemenea, Consiliul Elevilor este o şcoală a democraţiei care promovează valorile europene, acțiunile de voluntariat și investește în educația non-formală a tinerilor.

Astfel, până în data de 14 octombrie 2013, orice elev care nu se află într-un an terminal la liceu îşi poate depune candidatura online pentru o funcţie în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor pe platforma www.wedu.ro. Documentele pentru dosarul de candidatură pot fi descărcate în format electronic de pe http://consiliulelevilor.org/alegeri-consiliul-elevilor-2013.php. De asemenea, dosarul de candidatură trebuie listat şi predat în format fizic la comisia de concurs şi validare înfiinţată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Până în data de 14 octombrie vor avea loc în paralel campanii electorale, sesiuni de dezbateri şi întrebări între candidaţii din fiecare unitate de învăţământ din țară.

Începând cu data de 25 octombrie, vor avea lor sesiunile electorale la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ pe baza calendarului de alegeri elaborat şi votat de Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.  După finalizarea alegerilor, noii reprezentanţi ai elevilor se vor întâlni în cadrul primei Adunării Generale a Consiliului Judeţean al Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe elevi să se implice activ în cea mai puternică structură de reprezentare a drepturilor elevilor din România, Consiliul Elevilor. Formarea profesională şi personală pe care ţi-o oferă Consiliul Elevilor este unică datorită faptului că este singura structură de tineret din România condusă în totalitate de elevi. Consiliul Elevilor este un loc al responsabilizării, al formării şi al cunoaşterii, dar este în acelaşi timp şi un loc al dezvoltării personale, prin intermediul educației non-formală.

Detalii suplimentare despre depunerea candidaturii se găsesc pe www.consiliulelevilor.org