Salvati Copiii Suceava anunta ”Maratonul International al Copiilor”


Intră acum și în grupul de

image001

Organizaţia Salvaţi Copiii lansează, pentru al doilea an consecutiv, campania pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți “Bun venit pe lume”, în cadrul proiectului ”Fiecare copil contează”.

Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform cărora în România mor anual, în medie, 1.900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii și-a propus să sprijine 25 maternități cu incubatoare, pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități să aducă pe lume copii sănătoși și să le ajute la creșterea copiilor lor.

Salvați Copiii filiala Suceava deschide campania cu participarea la ”Maratonul Internațional al Copiilor”.

Race for Survival este cea mai mare cursa alergata de copii pentru copii, organizata la nivel global de Alianta Internationala Save the Children. 50.000 de copii din 57 de ţări aleargă simultan pentru cel mai bun rezultat pe distanţa de maraton, în stafetă.

La “Maratonul Internațional al Copiilor”, ediţia 2012, cel mai bun timp înregistrat de copiii români a fost: 2:06:09 , clasându-se pe locul 31 din 408 de echipe înscrise în competiția internațională.

Evenimentul va fi organizat în data de 23 octombrie, cu scopul de a atrage atenţia liderilor lumii asupra fenomenului de mortalitate în rândul copiilor, din cauze care pot fi prevenite.

Maratonul Copiilor este un exemplu de implicare pe care copiii il dau societăţii, aceștia vor avea oportunitatea de a transmite mesajele lor catre factorii decizionali și mass-media.

La nivel internațional va fi lansat raportul ”Lives on the Line”– care va cuprinde o agendă a acțiunilor pentru încetarea deceselor copiilor din cauze ce pot fi prevenite.

Rezultatele echipelor participante vor fi transmise către Secretariatul General în ziua evenimentului. Un website global va înregistra rezultatele fiecarei curse.

Prin participarea la această mișcare globală urmărim: Creșterea gradului de conștientizare  cu privire la situația mortalității infantile și a copiilor în România; Măsuri concrete ale autorităților pentru supraviețuirea și îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor din țara noastră; Plasarea rezultatelor echipelor din România pe un loc cât mai fruntaş în competiția internațională; Strângerea de fonduri pentru dezvoltarea programului ”Fiecare Copil Contează”.

Evenimentul se va desfășura în data de 23 octombrie, de la ora 10:00, la Sala de sport a Clubului Sportiv Municipal Suceava.

La eveniment vor participa copii din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Suceava și Școlii Gimnaziale Todirești. Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava este partener în organizarea evenimentului asigurand voluntari pentru cronometrarea echipelor.

Partenerii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Asociația Sportul pentru Toți Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.


Intră acum și în grupul de