Autoritati sucevene, universitari si studenti au preparat si gustat mancarea chinezeasca(VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autorităţi sucevene, între care preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, viceprimarul Ovidiu Doroftei, consilieri judeţeni şi locali, şefi de instituţii deconcentrate, dar şi universitari sau studenţi, au participat, luni seara, la un restaurant din Iulius Mall, la o acţiune prin care să cunoască mai bine China prin bucătăria chinezească.

Maestrul bucătar, un chinez venit de şase ani în România, le-a arătat acestora cum se prepară delicioasele pacheţele de primăvară, iar mai mulţi participanţi la eveniment au încerca să prepare acest fel de mâncare. Totodată, participanţii au gustat din mâncarea preparată, dar şi din alte feluri de mâncare.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care este şi preşedintele filialei sucevene a Asociaţiei de Prietenie România-China, a explicat că acest eveniment face parte dintre manifestările de prezentare a Chinei prin bucătăria chineză.

Acţiunea a fost prilejuită şi de faptul că la Clubul de studii asiatice din cadrul Universităţii din Suceava, un lector din China va preda limba chineză în următorul an sucevenilor care doresc să o înveţe.

Iniţiatorul Clubului de Studii Asiatice, conf.univ. dr. Alexandru Nedelea, a explicat că universitatea suceveană deţine acum şi o bibliotecă cu cărţi şi lucrări în limba chineză, iar cei care vor absolvi cursul de limbă vor primi un certificat de competenţă lingvistică.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că autorităţile sucevene doresc să deschidă şi o Casă Româno-Chineză, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie.

El a spus că pe lângă colaborările culturale şi ştiinţifice realizate prin Clubul de studii asiatice, e nevoie ca şi mediul de afaceri să se alăture în vederea deschiderii spre piaţa din China.


Intră acum și în grupul de