„Absenteismul si abandonul scolar – primii pasi catre delincventa”, seminar international la IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

La sediul IPJ Suceava a fost organizat, vineri, în cadrul campaniei ,,Absenteismul și abandonul școlar – primii pași către delincvență”seminarul internațional cu acelaşi nume.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, la activitate au participat 60 de persoane din 6 state europene: Spania, Turcia, Irlanda, Belgia, Polonia și Romania. Învitații sunt parteneri în cadrul proiectului european EUROFIT ce beneficiază de o finanțare Comenius. Proiectul a fost accesat de Liceul cu program sportiv Suceava, iar IPJ Suceava este partener asociat al proiectului.

„Ineditul activităților a constat în aceea că s-a asigurat participarea a 40 de tineri de liceu cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Dintre aceștia 20 sunt din cele 5 țări europene și 20 din Romania. De asemenea, la activitate au participat și 20 de profesori din cele 6 țări.

Timp de 2 ore au fost prezentate activitățile desfășurate în țările partenere pentru prevenirea absenteismului școlar. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au prezentat acțiunile desfășurate în cooperare cu reprezentanții mass-media în zona barurilor și cluburilor în vederea identificării elevilor care absentează de la cursuri.

Elevii străini au participat și la activități interactive împreună cu specialiști criminaliști și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase.

Elevii și profesorii au primit broșuri bilincve și însemne onorifice specifice.

Totodată, s-au pus bazele dezvoltării unor noi proiecte care să aibă ca scop prevenirea absenteismului școlar, ce urmează a fi supuse finanțării în anul 2014″, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

În anul școlar 2012/2013 elevii suceveni au acumulat peste două milioane de absențe.

seminar absenteism scolar

seminar absenteism scolar (1)

 


Intră acum și în grupul de