AJOFM Suceava va gazdui „Bursa Tinerilor Defavorizati”


Intră acum și în grupul de

AJOFM SuceavaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava  găzduieşte vineri, 22 noiembrie 2013, de la ora 10.00, Bursa Tinerilor Defavorizaţi, al treilea eveniment organizat anul acesta în scopul de a îmbunătăţi accesul pe piaţa muncii prin mediere, ce dă prilejul tinerilor ameninţaţi de riscul excluziunii sociale să-şi găsească un loc de muncă şi să aspire la o integrare profesională şi socială.

Potrivit organizatorilor, grupul ţintă al acestei burse sunt tineri care se află în diferite situaţii dificile: provin din sistemul de protecţie al copilului, au copii în întreţinere, au dizabilităţi, au executat pedepse privative de libertate, fie familia nu le poate asigura întreţinerea sau sunt victime ale traficului de persoane.

Pentru identificarea acestor tineri AJOFM Suceava colaborează cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Serviciul de Probaţiune Suceava, Centrul Regional al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, primării din judeţ.

Cu acest prilej, consilierii agenţiei din Suceava sunt pregătiţi să ofere un acompaniament social personalizat tinerilor din grupul ţintă al bursei, prin consiliere în vederea întocmirii unui CV, tehnici de căutare a unui loc de muncă şi prezentare la interviu sau orientare în alegerea ocupaţiei, precum şi prin încheierea contractelor de solidaritate cu angajatorii disponibili să recruteze persoane din această categorie.

Activitatea se încadrează în obiectivele Planului naţional pentru stimularea ocupării tinerilor 2013, iar pentru promovarea participării pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială, AJOFM Suceava pune la dispoziţia angajatorilor care pot oferi acestor persoane un loc de muncă, precum şi organizaţiilor care doresc să dezvolte activităţi de suport  în parteneriat, următoarele date de contact: telefon: 0230/523.279, int. 103 sau 104, fax 0230/523.279, e-mail: [email protected]


Intră acum și în grupul de