60 de elevi din Dumbraveni, implicati in activitatea “Voluntari in Europa”!


Intră acum și în grupul de

60 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, alături de 10 profesori şi directorii şcolii, au participat la mijlocul lunii noiembrie 2013, la activitatea „Voluntari în Europa”, informează într-un comunicat de presă, prof. Romeo Bolohan.

Potrivit sursei citate, activitatea s-a axat pe două componente: discuţii în plen şi realizarea de colaje specifice unor domenii de activitate (umanitar, ecologic, cultural, protecţia drepturilor omului, artistic, sănătate, educativ, sportiv), precum şi o campanie de informare în şcoală privind activităţile de voluntariat.

Cu această ocazie s-a prezentat pagina de facebook EUROPA, CASA NOASTRĂ DUMBRĂVENI, lansată la începutul lunii noiembrie pentru toţi elevii din Dumbrăveni şi de oriunde. Această activitate face parte din Campania EUROPA, CASA NOASTRĂ, o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată prin Chelgate Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Campania propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România.

La Liceul Tehnologic din Dumbrăveni, acest proiect se derulează din ianuarie 2013, prin Clubul „Europa, casa noastră” format din 40 de elevi din ciclul gimnazial, coordonaţi de prof. Romeo Bolohan.


Intră acum și în grupul de