Trei dosare penale pentru evaziune fiscala cu material lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au efectuat verificări specifice şi au constatat trei infracţiuni legate de achiziţia şi comercializarea de material lemnos, în cadrul planului de acţiune ,,React 2013”. Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în cele trei cauze s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea faptelor de ,,evaziune fiscală”, prejudiciul total ridicându-se la aproape 50.000 lei.

lemne

 La 26.11.2013, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de H.Ion, de 49 ani, din comuna Păltinoasa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 lit. C din Legea 241/2005.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale tip „întreprindere individuală”, în perioada februarie – iulie 2011, a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de achiziţie material lemnos pe baza unor documente falsificate, ce nu pot fi considerate documente legale de provenienţă. Cantitatea totală de material lemnos achiziţionată pe baza acestor documente  este de 157,55 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 29.392,8 lei.

Prin această activitate infracţională s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 11.677 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Tot la data de 26.11.2013, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de N.Gheorghe, de 41 ani, din oraşul Gura Humorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 lit. C din Legea 241/2005.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al  unei societăţi comerciale din Gura Humorului, în luna februarie 2011, a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de achiziţie material lemnos pe baza unor documente falsificate, ce nu pot fi considerate documente legale de provenienţă. Cantitatea totală de material lemnos achiziţionată pe baza acestor documente este de 52,18 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 9.914,20 lei.

Prin această activitate infracţională s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 3.965 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti şi a propunerilor procedurale înaintate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de R.Ioan, de 35 ani, din oraşul Frasin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 lit. b din Legea 241/2005.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Doroteia, în perioada ianuarie-martie 2011, nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din comercializarea materialului lemnos, prin această activitate infracţională cauzându-se un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 28.131 lei, reprezentând impozit pe profit.

După definitivarea cercetărilor, în toate cauzele,  se va dispune procedural, precizează sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de