Directorul AJOFM Suceava, Mirela Adomnicai, face un apel catre primariile din judet! Vezi despre ce este vorba


Intră acum și în grupul de

ajutor alimentar

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Mirela Adomnicăi, a atras luni atenţia că există beneficiari de ajutoare alimentare indemnizaţi sau neindemnizaţi (aflaţi în evidenţele instituţiei sucevene), care nu îşi pot ridica alimentele cuvenite de la primăriile din judeţ. Ea a explicat într-o conferinţă de presă că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că funcţionarii din primării nu folosesc listele actualizate la zi, pe care apar trecuţi beneficiarii de alimente.

În aceste condiţii, Adomnicăi a făcut un apel către funcţionarii publici din primăriile sucevene, care se ocupă de distribuirea acestor ajutoare, să citească cu atenţie Hotărârea de Guvern 600 din 2009, respectiv 950 din 2012, care precizează foarte clar care este procedura privind beneficiarii.

„Prin hotărârea de Guvern se arată că la ridicarea alimentelor beneficiarul trebuie să prezinte carnetul de şomer, mandatul de plată al indemnizaţiei de şomaj, sau adeverinţa eliberată de către AJOFM Suceava. Urmând această procedură, nu ar mai exista situaţii în care persoanele indemnizate sau neindemnizate să nu îşi poată ridica ajutorul alimentar”, a mai explicat directorul AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de