CRACIUN MAGIC la Scoala Scheia


Intră acum și în grupul de

La scoala Gimnaziala „Dimitrie Pacurariu” Scheia,  s-au incheiat, vineri, 20 decembrie 2013,  activitatile desfasurate in cadrul Proiectului CRACIUN MAGIC.

Proiectul s-a desfasurat pe trei sectiuni :

Atelierul „Făurarii moșului”, în care am confecţionat ornamente din deşeuri textile și hârtie pentru bradul de Crăciun al școlii (10-19 decembrie 2013), desfasurate de clasele a VIII-a si a IV-a B si coordonate de prof. Alina Lazareanu si prof. Croitor Viorica.

Campania „Nu există copilărie fără Crăciun”, prin care strângem donaţii de la angajaţii Instituţiilor publice ierarhice superioare: Trezoreria Municipiului Suceava, Direcţia de Finanţe Suceava, Primăria comunei Şcheia, Politia comunei Scheia, SC DAREX AUTO SRL SUCEAVA și de la angajaţii și elevii școlii noastre și ai altor școli partenere. Exemplul celor de la Cluj este preluat și de noi: în cutii de pantofi frumos ambalate punem jucării, haine, dulciuri și încălțăminte pentru cei ce au o copilărie fără Crăciun (6-19 decembrie 2013).

Am incheiat cu Serbarea de Craciun (20 decembrie 2013) in cadrul careia pe langa frumoasele colinde cantate de elevi din toate clasele, s-a prezentat si sceneta „Fetita cu chibrituri”, dupa povestea cu acelasi nume, de Fratii Grimm, jucata de micutii elevi de clasa a II-a, care si-au perfectionat tehnicile de memorare si de miscare scenica. Pentru scoala noastra, acesta e un mare castig: faptul ca acesti elevi au fost formati atat de mici sa retina si sa spuna replici, sa se miste pe scena, sa prezinte si sa creada in personajul pe care-l joaca.

 In regia domnului inv. Nicon Flutur si a ec. Buzuleac Iuliana, a fost prezentat un reusit spectacol de pantomimă și un moment de dans modern special de Craciun, sustinut de formatia de dansuri moderne ONYX a scolii noastre.  Momentul de pantomima a fost o adevarata incantare, elevii interpretand scenteta „Ridichea Uriasa”. S-au remarcat „Pisica” si „Catelul” care au facut deliciul momentului.

Fetele si baietii din formatia de dansuri au repetat foarte mult pentru reusita momentului si stradania lor a fost rasplatita cu aplauzele colegilor si parintilor. Tot acesti membri ai formatiei sunt  in mare parte  voluntari in cadrul campaniei de colectare. S-au remarcat pentru cantitatea de donatii : Marginean Alexandru – clasa a VII-a, Samoila Larisa – clasa a V-a, Farcar Rebeca si Farcas Luminita – clasa a VII-a, Giosan Marius – clasa a V-a si Atodiresei Andrei – clasa a VII-a, foarte multi alti elevi ai scolii si profesori inimosi cum ar fi doamna prof. Matei Floarea, domnul prof. Nicon Flutur si doamna prof. Pintescu Mirela care au fost alaturi de cei pentru care Craciunul este doar o poveste frumoasa spusa in cartile de scoala.

O surpriza pentru toti elevii a fost venirea Mosului care a impartit daruri adunate la colecta scolii. Multumim pe aceasta cale tuturor voluntarilor care ne-au ajutat sa facem posibil acest gest umanitar pentru copiii aflati in nevoie care au avut anul acesta un Craciun Magic.

Nu iti alegi familia in care sa te nasti si nici nu toti parintii se straduiesc si reusesc sa faca sarbatoarea aceasta mai imbelsugata si mai fericita. Copii nefericiti despre a caror soarta ne facem ca stim si pentru care nu facem nimic. Avem peste 60 de elevi pentru care am pregatit daruri constand in haine, jucarii, alimente si incaltaminte. Nu toti acestia invata bine si se straduiesc sa aiba o frecventa buna la scoala, nu toti acestia isi asculta si respecta profesorii, nu e vina lor pentru carentele de educatie si maniere pe care le au. Sunt doar copii fara copilarie care ii gasim in parcarile supermarketurilor, la intersectiile importante ale orasului Suceava si prin magazine cersind si rugandu-se pentru o fisa de cincizeci de bani. Cand isi intalnesc profesorii ii saluta respectuos si se poarta frumos asa cum se incearca sa fie invatati la scoala.

Toata aceasta activitate a fost posibila datorita eforturilor urmatorilor profesori: ec. Buzuleac Iuliana, prof. Holca Andreea, prof. Vornicu Claudia.

Gestul domnului primar Vasile Andriciuc nu a ramas singular anul acesta. Noi, cei de la Scoala din Scheia l-am intors printr-un efort comun elevi si profesori pentru cei care ar trebui sa aiba o copilarie cu Craciun.

Ec. Buzuleac Iuliana

de la Scoala Gimnaziala „Dimitrie Pacurariu”  Scheia

craciun magic

craciun magic (1)

craciun magic (2)

 


Intră acum și în grupul de