Gravidele ar putea fi consultate si tratate GRATUIT. Vezi de cine depinde asta!


Intră acum și în grupul de

gravida-001

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru, deputat al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), a depus, luni, la Parlament o iniţiativă legislativă prin care doreşte ca toate femeile însărcinate să beneficieze pe perioada sarcinii de tratament medical gratuit, pentru investigaţii şi consultaţii, scrie libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, deputatul Ciuhodaru a declarat: “Motivaţia unui astfel de demers legislativ este legată de necesitatea unor politici publice privind sănătatea reproducerii şi de stimulare a natalităţii, în absenţa cărora România se îndreaptă spre un dezastru demografic. România a ajuns pe primul loc în UE la mortalitate infantilă, iar natalitatea a scăzut la aproape jumătate faţă de 1990, fapt ce va avea impact negativ atât pe piaţa muncii ce va rămâne fără salariaţi, cât şi a asigurării bugetului de sănătate şi de pensii”.

Ciuhodaru a mai spus că din cauza faptului că majoritatea consultaţiilor pe perioada sarcinii sunt extrem de scumpe, nefiind decontate de bugetul statului, multe dintre gravide nu ajung nici măcar o dată la ginecolog.


Intră acum și în grupul de