Aproape 300 de tineri, prezenti la „Bursa speciala a absolventilor cu studii superioare”, de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproape 300 de tineri absolvenţi cu nivel universitar de studii s-au prezentat vineri dimineaţă la “Bursa specială a absolvenţilor cu studii superioare” găzduită de City Gallery din incinta Shopping City Suceava.

Majoritatea absolvenţilor prezenţi la eveniment au urmat cursurile Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava. În prima parte a bursei, aceştia au avut posibilitatea să participe la un schimb de idei creativ şi eficient cu angajatorii, profesorii universitari şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava. Discuţia a pornit de la prezentarea subvenţiilor destinate motivării angajatorilor şi îmbunătăţirii capacităţii de ocupare a absolvenţilor, un punct de plecare pentru dezvoltarea afacerilor sau a carierei profesionale. Participanţii au putut urmări şi o prezentarea a Sistemului Electronic de Mediere a Muncii, ce oferă servicii de mediere gratuită a locurilor vacante, precum şi modul de logare la acest sistem.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, absolvent al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, a subliniat faptul că preocuparea găsirii unui loc de muncă reprezintă o problemă stringentă pentru România. “Şi noi, ca instituţie de administraţie publică angajăm oameni pe diverse funcţii, însă întotdeauna simţim un lucru extrem de dificil de gestionat pentru cei care sunt absolvenţi, şi anume, pregătirea lor şi altfel decât cea didactică, universitară. Este vorba de o pregătire suplimentară, de o practică într-un mediu privat sau public de lucru, iar vestea bună pentru cei care sunt încă studenţi, este că în scurt timp va exista o lege a voluntariatului. Rolul acestei legi este acela de a-i ajuta pe cei care fac o şcoală să capete experienţă, care să fie recunoscută de angajatori şi care să ajute în final la obţinerea unui loc de muncă”, a declarat Cătălin Nechifor.

În calitate pe invitaţi speciali, la “Bursa specială a absolvenţilor cu studii superioare” au mai participat: prorectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV, conf. univ. dr. Camelia Ignătescu, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (USV), conf. univ. dr. Mariana Lupan, coordonatorul Departamentului de Analiză şi Gestiune Previzională a Solicitărilor Pieţei Muncii, conf. univ. dr. Florin Boghian, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (USV), conf. univ. dr. Mihaela Bârsan, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (USV), prof. univ. dr. Doru Tiliuţe, conf. univ. dr. Alexandru Nedelea şi coordonatorul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră, conf. univ. dr. Carmen Bălan.

 


Intră acum și în grupul de