„Zilele Asistentei Sociale” au fost sarbatorite, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ocazionat de sărbătorirea Zilelor Asistenței Sociale au fost realizate și în municipiul Suceava o serie de evenimente pentru promovarea profesiei de asistent social, pentru realizarea bilanțului realizărilor în acest domeniu, dar și pentru identificarea de noi soluții în vederea creșterii calității vieții beneficiarilor sistemului de asistență socială, informează într-un comunicat de presă, reprezentantii Structurii Teritoriale CNASR Suceava.

Potrivit sursei citate, printre acestea se numără Simpozionul „ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI IMPLICARE COMUNITARĂ“ organizat la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene din Suceava, în data de 25 martie 2014, de către Sucursala Teritorială Suceava a COLEGIULUI NAȚIONAL al ASISTENȚILOR SOCIALI din ROMANIA. Invitații speciali la acest eveniment au susținut discursuri pe cele trei secțiuni ale Simpozionului respectiv: 1.Asistența socială și mass-media. Deontologie profesională și impact asupra comunității – conf. univ. dr. GEORGE NEAMȚU, realizator TV Intermedia – ADRIANA DASCĂLU BULINĂ, conf. univ. dr. CARMEN CORNELIA BALAN, 2. Responsabilitate, implicare și parteneriat în asistență socială comunitară – ANGELA ZAROJANU – președinte Asociația SEVA și vicepreședinte Comisia Județeană de Egalitate de Șanse, MARICEL NECHITA – vicepreședinte Judecătoria Suceava și voluntar al Organizației Salvati copiii, NARCISA MARCHITAN – director Direcția de Asistență Socială, Primăria mun. Suceava și pr. MINU MITITELU – președinte Asociația Lumină Lină, 3. Realități cotidiene. O perspectivă a asistenței sociale de azi și de mâine – MARGARETA ISĂILĂ – director adjunct Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și VASILE GAFIUC – președinte AREAS.

În ultima parte a manifestărilor au fost oferite diplome asistenților sociali și altor actori sociali implicați în susținerea sistemului de asistență socială, după cum urmează: CRISTIAN SAUCIUC – asistent social Centru Rezidențial pentru Batrâni GEANA- pentru perseverență și debut în asistența socială, CRISTINA GRIGORE – asistent social Primăria Municipiului Suceava, MARIA APĂVĂLOAIA și ELENA ROMAN – asistenți sociali Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava – pentru carieră în asistența socială, implicare și profesionalism, COSMIN PĂSTRĂV și GABRIELA SASU-ȘORODOC – pentru implicare și responsabilitate socială, LILIANA PĂSTRĂV- asistent social Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava – pentru implicare și solidaritate, AURSULEI NICOLETA MIHAELA – pentru merite deosebite obținute în activitatea de asistent maternal desfașurată până în prezent, SCUTARU LILIANA și familia CIOCHINĂ MAXIM și ȘTEFANIA pentru abnegație și responsabilitate socială.

În document se arată că, la eveniment au participat asistenți sociali, studenți care urmează o specializare/program de studii în domeniul asistenței sociale, organizații nonguvernamentale care activează în domeniul social, voluntari, cadre didactice de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava – promotori ai asistenței sociale, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, specialiști din mass-media, alți actori sociali implicați în acest domeniu de activitate, beneficiari direcți sau indirecți ai sistemului de asistență socială și persoane interesate să promoveze și să susțină profesia de asistent social.

Echipa de organizare a evenimentului – ECATERINA CROITOR – președinte Sucursala Teritorială Suceava a CNASR, NARCISA MARCHITAN – membru al Biroului Executiv – Sucursala Teritorială Suceava a CNASR și FLORIN TĂRNĂUCEANU – vicepreședinte Sucursala Teritorială Suceava a CNASR – mulțumește participanților pentru prezență și intervențiile avute în cadrul acestei manifestări și acelora care au făcut posibilă realizarea și desfășurarea în condiții optime a activităților mai sus menționate.


Intră acum și în grupul de