Baschetbalistul sucevean Ionuț-Iosif Macovei a fost convocat la lotul național al României, generația 2004. El este legitimat la clubul ACS Phoenix Suceava


Intră acum și în grupul de

Baschetbalistul sucevean Ionuț-Iosif Macovei a fost convocat la lotul național al României, generația 2004. Sportivul legitimat la clubul ACS Phoenix Suceava va participa la o acțiune de selecție la Brașov, iar dacă va confirma așteptările va pleca cu Naționala României la un turneu internațional care se va desfășura în Bulgaria.

Federația Română de Baschet organizează, în perioada 24 august – 3 septembrie, la Brașov, un stagiu de pregătire și perfecționare pentru generația 2004, intitulat “Summercamp PerformBaschet 2018”.

Printre sportivii convocați la această acțiune se află și suceveanul Ionuț-Iosif Macovei. În vârstă de 14 ani, acesta este elev în clasa a 7-a la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni și este legitimat la clubul ACS Phoenix Suceava începând din acest an, odată cu începerea activitității clubului în Dumbrăveni.


„Această convocare vine să confirme potențialul pe care îl are acest sportiv. De altfel, Ionuț împreună cu Robert Politic – un alt jucător născut în 2004 sunt în atenția echipei Phoenix Galați, existând discuții pentru a juca în anul competițional 2018 – 2019 în competiția internațională ABL. În primul rând vrem să mulțumim domnului primar Ioan Pavăl pentru că a fost deschis către noi și ne-a susținut să începem activitatea baschetbalistică în Dumbrăveni. Iată ca deja se văd primele rezultate. Sperăm să ne susțină în continuare, pentru că sunt convins că vor apărea și alți sportivi talentați”, a declarat președintele clubului ACS Phoenix Suceava, Andrei Tiperciuc.

Dintre cei 30 de jucători convocați pentru acțiunea de la Brașov, 12 vor fi selecționați să facă parte din echipa României care va participa, în perioada 6-9 septembrie, la un turneu international organizat în Sofia, alături de Bulgaria, Macedonia și Kosovo.(C.P.)


Intră acum și în grupul de