Lucian Goian şi Silviu Izvoranu vor semna cu Terek Groznîi


Intră acum și în grupul de

Lotul numeros antrenat de Mircea Rednic începe să piardă jucători. Nu dintre cei mai importanţi, dar unii folositori în momentul în care infirmeria clubului este plină.

Silviu Izvoranu şi Lucian Goian sunt, în proporţie de 99 la sută, transferaţi la Terek Groznîi. Oferta ruşilor pentru cei doi a sosit pe masa lui Cristi Borcea sâmbătă, la ora 12, iar preşedintele executiv al „câinilor” nu a mai stat pe gânduri.

A spus acceptat imediat şi le-a comunicat fotbaliştilor să se întoarcă în Antalya, de unde ei tocmai reveniseră în ţară cu câteva ore mai devreme! Cei doi apărători s-au conformat, ajungând deja în cantonamentul ruşilor pentru a semna contractele de joc.

Şi, totuşi, Izvoranu şi L. Goian nu au fost primele variante de transfer în strategia oficialilor lui Terek. De fapt, cecenii se orientaseră iniţial spre stelistul Sorin Ghionea, dar stoperul a refuzat ferm. „Nu vreau să plec la Groznîi. Îmi doresc titlul cu Steaua”, a sunat răspunsul internaţionalului român. Cu pista Ghionea căzută, fraţii Becali l-au propus la Groznîi pe Ionuţ Rada, dar, de această dată, au refuzat cecenii: „A stat mai mult rezervă în ultimul timp. Nu e de noi”. Şi, astfel, Terek a luat la pachet doi dinamovişti: Izvoranu şi Goian.

Dinamo şi Terek s-au înţeles deja asupra sumei afacerii. Izvoranu a costat 500.000 de euro, iar Lucian Goian 200.000 de euro. Aceasta în condiţiile în care Steaua cerea numai pe Ghionea 1,5 milioane de euro. Jucătorii urmează să încaseze salarii între 200.000 şi 300.000 de euro pentru contracte pe o perioadă de trei ani fiecare.

Decizia lui Dinamo de a renunţa la cei doi fotbalişti este oarecum surprinzătoare, mai ales că defensiva roş-albilor suferă. Chiar dacă s-a reuşit repatrierea lui Moţi, apărarea este în piuneze, pentru că Blay vrea să plece, Julio Cesar a semnat cu Gaziantep, iar Pulhac este grav accidentat. Aşadar, Izvoranu urma să fie titularizat ca fundaş stânga în retur, iar Lucian Goian ar fi fost prima rezervă pentru cei doi stoperi, Moţi şi Tamaş.

Brazilianul Arthuro, care a evoluat la Steaua, a fost cumpărat şi el de Terek! Astfel, Izvoranu şi Goian vor fi de acum coechipieri cu fostul lor rival. Brazilianul a plecat din Ghencea după ce Gigi Becali a spus că nu mai are nevoie de serviciile lui. Arthuro a venit liber de contract la Terek.


Intră acum și în grupul de