Noua arenă va fi inaugurată cu un amical de lux


Intră acum și în grupul de

Noul stadion Naţional nu a început să prindă contur, dar are deja programat un eveniment de excepţie: finala Europa League din 2012. Înaintea acesteia, pe noua arenă s-ar putea disputa un alt meci de gală. E vorba de un amical de lux jucat de România cu ocazia inaugurării. Pentru botezul celui mai mare şi mai modern stadion din ţară, şefii de la federaţie nu puteau lua în calcul decât o mare forţă a fotbalului mondial, o echipă care să umple tribunele şi să facă din ziua inaugurării un eveniment de ţinut minte toată viaţa. În acest sens, două echipe sunt vizate: Brazilia şi Argentina. Şefii de la FRF se ocupă deja de asta. Ionuţ Lupescu a contactat firma care gestionează amicalele celor două super-forţe, iar răspunsul a fost favorabil: Argentina şi Brazilia acceptă să joace în capitala României!

„Ar fi o lovitură de imagine. Ca reţetă financiară nu am ieşi mult în câştig. Brazilia solicită condiţii de business class şi vrea şi drepturile TV. Pe un stadion de 55.000 de locuri, la o medie a preţului biletelor de 40 de euro, putem amortiza costurile unui asemenea amical”, a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu. Şi, într-adevăr, costurile sunt destul de mari. În general, Dunga, Ronaldinho şi Kaka nu se deranjează pentru mai puţin de un milion de euro, iar argentinienii nu se lasă nici ei mai prejos, mai ales că acum au un nou „argument”: pe lângă Messi sau Aguerro, spectatorii îl pot vedea pe noul selecţioner, marele Maradona.

În caz că pretenţiile Braziliei sau Argentinei sunt exagerate, iar reţeta financiară calculată de FRF nu rentează, Sandu şi Lupescu îşi propun ca variantă de rezervă una dintre forţele fotbalului european: Anglia, Italia, Franţa sau Germania. Aceste echipe ar fi mai ieftin de adus la Bucureşti, dar prezintă dezavantajul că au mai trecut prin România în ultimii ani, astfel că interesul publicului ar fi mai scăzut decât în cazul Braziliei.


Intră acum și în grupul de