Un fost atacant al Forestei joacă acum în Vietnam!


Intră acum și în grupul de

Robert Niţă, fostul jucător al Forestei Suceava din sezonul 2000-2001 în care echipa antrenată pe atunci de Marin Barbu a reuşit cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din Liga I în confruntarea cu Dinamo (5 – 4), încă mai joacă fotbal. Cel poreclit „Golden Boy” a ajuns la 32 de ani şi evoluează în prezent la FC Cong Viettel, echipei armatei din Vietnam. „Venirea mea aici a pornit de la o ofertă a unui partener de afaceri pe care eu o luasem iniţial în glumă. Nu auzisem de Vietnam decât din filmele gen comando şi habar n-aveam dacă se joacă fotbal organizat aici”, a povestit Niţă în Pro Sport.

„Prima impresie pe care mi-a lăsat-o Hanoiul a fost groaznică. Mii de scutere pe străzi, un zgomot infernal şi foarte mult praf. Când am ajuns la baza de pregătire a echipei, am rămas din nou şocat, dar în sensul bun, pentru că am găsit condiţii de care puţine echipe din România beneficiază. Sunt foarte mulţumit şi de partea financiară, pot spune chiar că am semnat cel mai bun contract din carieră, după ce vietnamezii au acceptat fără să clipească să-mi ofere dublu decât se gândiseră iniţial”, a mărturisit „Golden Boy”.

„Fotbalul de aici e destul de slab, dar cred că măcar echipele de top ar avea loc în prima jumătate din Liga I. Tactic, jucătorii stau mai prost, dar ca angajament sunt peste cei din România. Suntem cinci străini în lot, trei brazilieni, un camerunez şi eu, dintre care doar trei au voie să joace în primul «11». Interesant e că aici autohtonii n-au voie să plece din cantonament decât miercurea şi sâmbăta, în rest dorm acolo”, a mai spus atacantul care în sezonul 2000-2001 a bifat 15 meciuri în tricoul Forestei, marcând 9 goluri.


Intră acum și în grupul de