Din sezonul 2010-2011, eşalonul secund ar putea avea două serii de 12 echipe!


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii cluburilor din ligile inferioare, de la Oradea, că va propune un nou sistem de organizare al competiţiilor din eşaloanele doi şi trei. Conform proiectului propus, Liga a II-a va avea, începând cu sezonul 2010-2011, două serii a câte 12 echipe, promovarea şi retrogradarea urmând să se decidă în urma turneelor play-off şi, respectiv, play-out.

„Am propus Adunării Generale două serii, Est şi Vest, cu câte 12 echipe şi cu play-off şi play-out. Aceste schimbări ar putea surveni doar din sezonul 2010-2011. Noi vrem să licenţiem Liga a II-a, iar între Liga a II-a şi a III-a am dori un campionat intermediar. Astfel, cel care promovează din Liga a III-a va avea la dispoziţie un timp pentru a-şi regla problemele şi a obţine licenţa”, a spus Mircea Sandu.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a precizat că, din punct de vedere comercial, o singură serie era mai atractivă, dar ar creşte costurile pentru transport, astfel că s-a ales o soluţie de compromis.

“Din punct de vedere comercial o singură serie de Liga a II-a ar putea fi mai atractivă. Într-un fel se împart drepturile de televiziune pentru 36 de echipe, şi altfel pentru 18. Pe de altă parte, există problema infrastructurii. Costurile de transport sunt foarte mari”, a spus la rândul său Ionuţ Lupescu, citat de www.liga2.ro.


Intră acum și în grupul de