Suceava poate avea şi o echipă de handbal feminin


Intră acum și în grupul de

În acest moment, cea mai performantă echipă a Sucevei este cea de handbal masculin CS Universitatea, echipă formată în marea ei majoritate din sportivi născuţi şi crescuţi pe aceste meleaguri. Dacă handbalul masculin sucevean şi-a demonstrat clasa şi are reprezentare la cel mai înalt nivel, nu trebuie uitat că Suceava a avut şi mai are şi handbal feminin.

Cei care iubesc sportul sucevean îşi aduc cu siguranţă aminte de formaţia CSM Suceava care activa în Divizia A de handbal feminin. Alcătuită pe baza unor tinere deosebite pregătite la Liceul cu Program Sportiv, ca şi băieţii de la CS Universitatea de altfel, gruparea suceveană a reuşit rezultate de excepţie demonstrând fără dubii faptul că Suceava are resurse şi la nivel feminin. Având doi oameni de suflet la timonă, Giorge Dumitru antrenor şi Octavian Cotruţă principal susţinător, echipa de handbal feminin a Sucevei s-a descurcat mai mult decât onorabil la un nivel bun, jucătoarele sucevene având o coeziune şi o combativitate ieşite din comun.

Dacă momentul echipei de handbal feminin de Divizia A s-a încheiat în urmă cu ani buni, nu trebuie uitat faptul că talente sportive din această ramură au apărut suficiente în aceşti ani. chiar dacă formaţiile de junioare ale LPS Suceava nu au realizat performanţe de excepţie, în fiecare generaţie a apărut câte o sportivă de mare perspectivă care a ales să-şi încerce şansa pe alte meleaguri.

S-a vorbit şi s-a scris mult despre handbaliştii crescuţi la Suceava care dacă s-ar întoarce acasă ar alcătui o echipă de temut împreună cu cei de la CS Universitatea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru handbalul feminin, 12 sportive sucevene între 18 şi 25 de ani evoluând la formaţii de nivel bun din ţară. La centrul olimpic din Râmnicu Vâlcea activează jucătoarele Roxana Botezatu, Raluca Irimia, Andreea Polocoşer şi Irina Ivan, în timp ce la echipele de eşalon secund din Târgu Mureş şi Turnu Severin joacă Alina Moloci, Andra Tănăsucă, Alina Ciobanu şi Andreea Serediuc, respectiv Raluca Ungureanu şi Mirela Galeş. La cel mai înalt nivel, adică în Liga Naţională de handbal feminin evoluează Ramona Ruscior la HCM Roman şi Irina Tomuleanu la HC Dunărea Brăila.

Aşadar, făcând un calcul simplu, Suceava are răspândită în ţară o întreagă echipă care în cazul unei reuniri şi a completării cu cele mai bune junioare ale momentului de la LPS Suceava ar putea alcătui oricând o formaţie bună de Liga Naţională.


Intră acum și în grupul de