Cetatea Suceava – FC Botoşani 1 – 1


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 7 februarie, serialul confruntărilor dintre Cetatea Suceava şi FC Botoşani şi-a consumat un nou episod. De această dată amical. Rivali de-o viaţă şi aflaţi în lupta pentru evitarea retrogradării în acest sezon, sucevenii şi botoşănenii au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat pe Stadionul „Tineretului” din Fălticeni.
Partida s-a disputat pe durata a două reprize a câte 60 de minute fiecare şi a fost un bun prilej pentru tehnicienii ambelor formaţii, de a verifica stadiul de pregătire al întregului lot. Reveniţi din cantonamentul montan de la Poiana Negri, galben-albaştrii au făcut o primă repriză foarte bună, evoluţia fiind încununată de succes graţie golului înscris de Adrian „Romario” Dumitru, în minutul 47, atunci când, atacantul adus de la FC Bârlad a lobat mingea peste goalkeeper-ul botoşănenilor.
Cât pe ce să se bată
Un meci între Cetatea şi FC Botoşani nu s-ar fi încadrat în tiparul acestui derbi dacă nu ar fi avut şi cel puţin un momennt mai tensionat. Şi acesta nu a lipsit chiar dacă a fost vorba de o confruntare amicală. Spre finalul primei reprize Ionel Celpan şi Ciobanu au fost cât pe ce să se ia la bătăie instigându-i astfel şi pe colegii de echipă. După câteva îmbrânceli spriritele au fost calmate de arbitru întâlniri, care i-a trimis pe cei doi jucători la vestiare. Repriza secundă a adus pe teren două echipe în cadrul cărora s-au operat mai multe modificări iar jocul a avut de suferit, oboseala spunându-şi cuvântul. Pe fondul unei dominări teritoriale a botoşănenilor, care au pus presiune tot mai mare şi la poarta lui Mihai Luca, a venit şi golul egalizator, marcat de ex-fălticeneanul Alex Vrabie dar cu largul concurs al portarului Cetăţii. O evoluţie ştearsă pentru Mihai Luca, cel care a revenit între buturi după un şi jumătate în care a fost chinuit de acciedentări. Finalul întâlnirii a arătat două echipe în care au predominat jucătorii tineri şi foarte tineri, veteranii de pe tern fiind Mihai Guriţă la Cetatea şi Ştefan Apostol, la Botoşani.
În jocul de sâmbătă au evoluat formaţiile:
Cetatea Suceava: Roheţki – Feraru, Sevaciuc, Streinu – Golovca, Onciu, Celpan, Romaniuc, Tomescu – Dumitru, Negru. Antrenor: Ovidiu Murariu
Au mai intrat: Duman, Luca, Petrea, Martin, Halip, Stănescu, Corneanu, Breniuc, Moldovan, Guriţă
FC Botoşani: Prisacă – Ciobanu, Tincu, Acsinte, Patache – Porfireanu, Pleniceanu, Ciornei, Boroştean – Simao, Ghiceanu.
Antrenor: Cristi Popovici


Intră acum și în grupul de