Oltchim învinsă de Buducnost (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Ziua neagră a handbalului românesc s-a abătut şi asupra partidei de la Podgorica. Oltchim a capotat în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor şi are viaţă mai grea decât ne-am aşteptat.

Buducnost a fost o altă echipă faţă de cea pe care Vâlcea o umilea în urmă cu aproximativ un an în aceeaşi competiţie. Extrem de bătăioasă, motivată şi cu o gură de tun, am numit-o pe Katarina Bulatovic, formaţia muntenegreană şi-a arătat “colţii” încă de la debut. Fără a reuşi să o anihileze pe fosta jucătoare de la Slagelse, Oltchim a fost nevoită să alerge mai mereu după egalare în primele 20 de minute, perioadă de joc în care gazdele au condus şi la trei goluri diferenţă. Câteva sclipiri ale Valentinei Ardean, dar şi cu o apărare tot mai exactă, în care a excelat Steluţa Luca, campioana României a reuşit să pună ordine în joc spre sfârşitul primei părţi şi să intre în avantaj la cabine, scor 13-12.

Actul secund a adus şi mai multă încrâncenare în disputa celor două combatante, fiecare căutând să sprinteze decisiv spre primele două puncte din grupă. Nu a reuşit nici Oltchim, nici Buducnost, astfel că suspansul a fost împins până în ultimele secvenţe ale partidei. Analizând strict jocul Oltchimului, putem concluziona: apărarea, susţinută bine în repriza secundă şi de Luminiţa Dinu, a funcţionat în parametrii obişnuiţi, adică foarte bine.

În schimb, Vâlcea a păcătuit în atac, ratând foarte mult, fapt evidenţiat, printre altele, şi de procentajul foarte slab al liniei de nouă metri, reuşite 25%. Mai mult, spre final acţiunile Oltchimului au fost construite precipitat, iar greşelile tehnice s-au înmulţit. Buducnost a stăpânit mai bine ultimele minute şi s-a impus cu 23-22. Pentru Oltchim au înscris: Lecuşanu (5 goluri), Manea, Ardean (4g), Luca, Meiroşu (3 g) , Szucs, Maier, Pidpalova (1 g).


Intră acum și în grupul de