Eugen Mancaş, campion naţional la heptatlon (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Atletul fălticenean Eugen Mancaş a cucerit titlul de campion naţional al probei de heptatlon la Campionatul Naţional ce a avut loc în acest week-end în Capitală. Mancaş este antrenat de prof. Cătălin Coman şi are dublă legitimare la CSŞ Nicu Gane Fălticeni şi Rapid Bucureşti.

Specialist în probele de înălţime şi lungime, în prima dintre acestea fiind anul trecut campion naţional ca categoria juniori III, Eugen Mancaş a realizat un punctaj de 4490 de puncte la heptatlon, cu 300 de puncte mai mult decât ocupantul locului secund.

Fălticeneanul a realizat punctaje bune şi foarte bune în toate cele 7 probe (60m plat, 60m garduri, lungime, înălţime, greutate, prăjină şi 1000m plat) adaugându-şi încă un succes pe anul 2009 după ce a câştigat la proba din înălţime încă două Grand-Prix-uri.

„Este un tânăr foarte talentat cu reale calităţi. Rezultatele lui sunt în continuare foarte bune chiar dacă a trecut la categoria juniorilor II şi concurează cu sportivi mai mari cu un an decât el. Chiar am discutat cu un antrenor federal de la Iaşi şi cred vom continua să ne pregătim pentru probele de heptatlon întrucât are şanse să obţină un punctaj bun şi la Campionatele Mondiale. Vreau să-i mulţumesc şi dlui director al CN Nicu Gane Fălticeni, Dumitru Sturzu, care ne asigurăm condiţii propice performanţei” a spus antrenorul lui Mancaş, prof. Cătălin Coman.

La vară Eugen Mancaş va participa la Mondialele de juniori II acolo unde are şanse mari să prindă un loc pe podium în proba sa favorită, cea de înălţime.


Intră acum și în grupul de