Scolari – demis de la Chelsea! (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Antrenorul cu care Brazilia cucerea titlul mondial în 2002 a plecat pe uşa din dos de la echipa miliardarului Roman Abramovici.

„Deşi a adus multe lucruri pozitive la echipă, Scolari a fost demis cu scopul de a nu afecta şansele noastre la câştigarea unui trofeu” a fost comunicatul sec postat pe site-ul oficial al lui Chelsea. Se pare că oficialii londonezi au digerat cu greu rezultatele negative înregistrate la începutul acestui an (0-3 cu Manchester United, 0-2 cu FC Liverpool şi doar 0-0 acasă cu Hull City), eşecuri în urma cărora „albaştrii” au alunecat până pe locul patru în campionat, la şapte puncte de prima poziţie, ocupată de marea rivală Manchester United. Prin acest şoc produs în vestiar, Chelsea speră să-şi recupereze strălucirea de altădată şi să conteze cu adevărat în lupta pentru cele trei trofee rămase în joc: Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor, acolo unde englezii vor da piept cu Juventus pentru un loc în sferturi.

„Căutarea unui nou manager a început deja. Până atunci, antrenorul secund Ray Wilkins se va ocupa de pregătirea echipei”, se arată în acelaşi comunicat prin care Scolari a fost demis. Încă de la finalul anului trecut, numele lui Roberto Mancini, fostul tehnician al lui Inter, era vehiculat ca soluţie pentru „Stamford Bridge”. Acum, lista candidaţilor s-a completat cu Gianfranco Zola, antrenor la West Ham, dar şi cu Guus Hiddink sau Avram Grant, israelianul care a plecat de la Chelsea vara trecută pentru a-i face loc lui „Big Phil”.


Intră acum și în grupul de