Barcelona, echipa cu cele mai multe goluri marcate din Europa (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Barcelona a fost o echipă ofensivă întotdeauna, însă sosirea lui Pep Guardiola a avut un efect extraordinar asupra grupării „blau-grana”. După ce Messi&Co. şi-au continuat recitalul ofensiv şi în ultima etapă, 3-1 cu Gijon, echipa catalană a ajuns la 68 de goluri marcate în 22 de etape. Practic, o medie de 3,09 goluri pe meci, mult superioară faţă de alte campionate din Europa, dacă ne raportăm şi la numărul mare de etape.

Singurul meci în care catalanii nu au reuşit să înscrie a rămas cel cu Numancia, de altfel, singura înfrângere a Barcelonei, în acest sezon de Primera. Nicio altă echipă europeană nu se poate lăuda cu eficacitatea atacului Barcelonei sau cu media ridicată de goluri.

Alţi granzi din campionatele europene puternice au o medie de sub 2 goluri pe partidă, cu excepţia rivalilor de la Real Madrid, 2.05. Inter, cu 40 de goluri în 23 de partide (medie 1,73), Chelsea (1,73), Bordeaux (1,69), sunt echipele cu cele mai multe goluri din Italia, Anglia şi Franţa, însă toate au o medie mult inferioară elevilor lui Guardiola.

Şi în campionatele europene unde se marchează mai mult cu predilecţie, Olanda sau Germania, echipele cele mai ofensive, Ajax (2.18) şi Hoffenheim (2.36), sunt la distanţă de media echipei spaniole.


Intră acum și în grupul de