Victor Piţurcă: „Sunt mulţumit de meciul cu Croaţia!” (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Echipa naţională a României a înregistrat un eşec în ultimul test înainte de meciul crucial cu Serbia, de la Constanţa. În ciuda înfrângerii, scor 1-2, cu Croaţia, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, însă, că este mulţumit de jocul practicat de “tricolori”. Singurul semnal de alarmă pe care a vrut să-l ridice a fost, însă, vulnerabilitatea apărării la fazele fixe, din care România a şi încasat două goluri în partida de miercuri de pe stadionul Ghencea.
“Am jucat bine. În prima repriză am practicat un fotbal de calitate. Nu e important scorul, e doar un test”, a declarat Piţurcă, îndemnând la calm.

Fostul mare atacant al Stelei ştie şi de ce s-a pierdut avantajul luat devreme în meci: “De la noi foarte puţini jucători au meciuri în picioare, pe când croaţii au tot evoluat la echipele de club”.
Greşelile echipei nu îi scapă, însă, selecţionerului, care spune că jucătorii nu au respectat la perfecţie indicaţiile tactice pe care le primiseră. “Mă îngrijorează fazele fixe. Deşi discutasem cu băieţii să stea la 17-18 metri, la primul gol s-au retras până la şase metri de poartă şi l-au derutat pe Lobonţ”.

“Serbia şi Austria sunt mult mai periculoase decât Croaţia la aceste momente ale jocului. Sper să remediem greşelile”, a avertizat Piţurcă, vorbind despre meciurile oficiale care urmează pentru echipa naţională.

În ciuda celor două goluri primite, tehnicianul român spune că este mulţumit de prestaţia celor doi jucători din centrul apărării, Gabi Tamaş şi Mirel Rădoi. Deşi spune că Rădoi ar fi evoluat la mijlocul terenului dacă ar fi fost şi Chivu pe teren, Piţurcă este convins că această formulă de fundaşi centrali este una care poate fi folosită oricând este nevoie: “Cuplul de stoperi a evoluat foarte bine, însă Cristi Chivu ar fi fost prima opţiune în defensivă dacă ar fi venit la această partidă. Rădoi trecea mijlocaş central, post pe care evoluează şi la echipa de club”, a adăugat selecţionerul.
Atacul, însă, a adus şi bune şi rele, Marica fiind pe placul tehnicianului, în timp ce olteanul Costea nu s-a ridicat la aşteptările sale: “Nu mi-a lăsat o impresie foarte bună. Aştept mai mult de la el”.


Intră acum și în grupul de