Rulmentul şi Oltchim au făcut spectacol în derby-ul Ligii Naţionale (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Handbalistele de la CS Rulmentul Braşov au făcut miercuri seară un galop de sănătate în derby-ul Ligii Naţionale cu Oltchim Rm. Vâlcea. Braşovencele au învins cu 41-36 şi s-au apropiat la un singur punct în clasament de marea lor rivală, relansând, astfel, lupta pentru titlu.

Înainte de startul partidei, aşa cum era de aşteptat, cei 1.800 de spectatori au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Marian Cozma, decedat în Ungaria. Mai mult, componentele celor două grupări au apărut la încălzire cu tricouri negre pe care a fost inscripţionat numărul 8 şi o poză cu fostul jucător român.

Meciul marilor orgolii s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, tensiunea şi calitatea disputei fiind la înălţime. Confruntarea a început sub semnul echilibrului, cele doua formaţii mergând cap la cap până la 3-3. Apoi, “rulmentistele” au preluat iniţiativa şi, cu ajutorul portarului Ionica Munteanu, excelent în intervenţii, s-au desprins la patru lungimi, 9-5, în minutul 13. Până la pauză, “chimistele” au încercat să revină, s-au apropiat la un gol, dar nu au reuşit mai mult, gazdele întrând la vestiare în avantaj, 21-18. După odihnă, vâlcencele au început mai tare, au ajuns la un gol handicap, dar din minutul 40, gazdelor le-a ieşit totul. Barbosa, Amariei, Neagu şi Gâlcă au făcut legea în atac şi au marcat aproape la fiecare fază. Munteanu a continuat să facă minuni între buturi, iar desprinderea a fost normală. Cea mai mare diferenţă a fost de 6 goluri, în final Rulmentul impunându-se cu 41-36.


Intră acum și în grupul de