Repetiţie ratată pentru „dubla” cu Serbia şi Austria (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

România – Croaţia 1 – 2 (1 – 1)

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă cu scorul de 2-1 de reprezentativa similară a Croaţiei, miercuri seară, pe Stadionul “Steaua”, în ulitmul meci amical dinaintea confruntărilor cu Serbia şi Austria. Deşi Marica a deschis scorul în minutul 21 şi a dat speranţe românilor că eliminarea din optimile de finală ale Campionatului Mondial din 1998 va fi răzbunată, croaţii au întors rezultatul din două faze fixe.

Marica a deschis scorul cu un şut din 10 metri, după ce a profitat de o minge respinsă greşit de Krizanac, la tentativa de lansare a lui Cociş către Costea. În minutul 26, Ovidiu Petre a avut şi el şansa golului, însă şutul său de la distanţă a trecut peste poartă.

Nu au trecut nici două minute şi Croaţia a egalat, dintr-o lovitură liberă executată de Rakitic la colţul lung, de pe partea stângă de atac a oaspeţilor. Olic a trecut şi el pe sub minge şi a avut meritul că l-a derutat pe Lobonţ, rămas spectator precum şi fundaşii “tricolori”.
La reluare, echipa noastră a avut dificultăţi la construcţie, croaţii abordând jocul la aşteptare şi încercând să speculeze la maximum orice greşeală. Croaţia a preluat conducerea în minutul 75, după un corner, Kranjcar trimiţând balonul în poartă din câţiva metri, la o învălmăşeală produsă în careul nostru.

Acest meci a fost ultima verificare a echipei României înaintea partidelor cu Serbia (Constanţa, 28 martie) şi cu Austria (Klagenfurt, 1 aprilie), din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Bourceanu şi Dacian Varga au debutat cu această ocazie la echipa naţională.

Au evoluat echipele:

România: Lobonţ (Pantilimon, 80) – Contra (Ogăraru, 46), Rădoi (Goian, 73), Tamaş, Raţ (Neşu, 46) – Ovidiu Petre, Codrea (Bourceanu, 72), Cociş (Tameş, 81) – Florentin Petre (Nicoliţă, 46), Costea (Gigel Bucur, 61) – Marica (Varga, 87). Antrenor: Victor Piţurcă.

Croaţia: Pletikosa – Corluka, Simunic (Robert Kovac, 46), Krizanac, Pranjic (Cale, 70) – Srna, Juric, Modric ( Vukojevic, 62; Pokrivac, 81), Rakitic – Olic (9. Eduardo, 62), Petric (Kranjcar, 46). Antrenor: Slaven Bilic.


Intră acum și în grupul de